Vesnić osvojio prvi CEZ sprint u Špilbergu

Milovan Vesnić trijumfovao je na prvoj trci šampionata Centralnoevropske zone na kružnim stazama na autodromu Red bul ring.

Srpski automobilista najpre je “kupru” dovezao do pol-pozicije u klasi D4-3500, u vremenu 1:38.357.

Tim rezultatom on je na kvalifikacijama nadmašio Čeha Vaclava Nimča Mlađeg u “audiju RS3 LMS” za 280 hiljaditih, a trećeplasiranu Jazmin Prajzig u “opel astri” ostavio je tri četvrtine sekunde za sobom. Vesnićev timski kolega Jakub Višomirski u “hondi sivik” izborio je četvrtu startnu poziciju u klasi.

Na cilju prvog sprinta, poredak je bio malo drugačiji na pozicijama 2 i 3. Vesnić je osvojio trku, Prajzigova je na cilj stigla druga sa 4,4 sekunde zaostatka, a Nimču Mlađem pripao je treći stepenik podijuma. Višomirski je pošao i završio četvrti.

Vesnićevo prvo mesto u klasi bilo je petnaesto u apsolutnom poretku divizije preko 2 litra.

Konačna lista učesnika austrijskog CEZ vikenda izgleda značajno drugačije od spiska takmičara koji su se za nju prijavili. Na njoj, između ostalih, nema Balinta Hatvanija, niti ijednog “renoa megan TCR”.

Osim što je Vesnić upisao i drugu pobedu u ovogodišnjem CEZ šampionatu, on je ovog popodneva osvojio i pol-poziciju za trku 2, koja se vozi u subotu od 11:25. Njegov najbrži krug na drugim kvalifikacijama bio je 1:38.034, a u drugom sprintu trkač iz Gorjana krenuće ispred Nimča Mlađeg, Višomirskog i Prajzigove.