Vesnić probao “audi RS3 LMS” na Navaku, pripreme za sezonu TCR Istočna Evropa u završnoj fazi

Foto: Dragan Karadarević

Srpski automobilista Milovan Vesnić testirao je svoj novi automobil u sklopu priprema za predstojeću sezonu TCR Istočna Evropa.

On je “audi RS3 LMS”, sa kojim je prošle godine Mehdi Benani osvojio titulu u TCR Evropa, izvezao na stazu Navak u Subotištu i podelio prve utiske sa nama.

“Izvezli smo takozvani rolaut, da vidimo da li na automobilu sve funkcioniše. Na sreću, sve je u najboljem redu, nema nikakvih tehničkih problema. Naravno, pravu sliku svega ću imati kad odem na Hungaroring, pred prvi trkački vikend, gde ćemo u četvrtaka izvesti prvi pravi test. Na toj stazi sam često vozio i imam sve potrebne repere, ali i ovaj test na Navaku nam je mnogo značio”, kaže Vesnić za naš portal.

“Auto je dosta drugačiji od “audija” koji sam vozio 2017, mogu da kažem da je sličniji prošlogodišnjoj “kupri” nego njemu”, primećuje naš as.

“Ono što je sada sigurno je samo taj prvi trkački vikend TCR Istočna Evropa u Mađarskoj. To će biti prilika i da se upoznamo sa “henkok” gumama, koje od ove godine koriste skoro sva TCR takmičenja. Ja ih ranije nisam koristio, za razliku od većine timova koji stižu u seriju, pa ćemo morati i na to da se navikavamo”.

Što se planova za 2021. tiče, oni su ambiciozni, ali ne i neostvarivi.

“Ideja je da učestvujemo u još nekim serijama, prvenstveno u TCR Evropa, ali možda i u Nemačkoj. Još je rano za bilo kakvu konkretnu najavu, sve zavisi od finansija. Fokusirani smo na prvi trkački vikend za dve nedelje, pa ćemo posle da vidimo gde smo i šta dalje”, završava Vesnić.