Vesnić: Startujem ispred konkurenata sa kojima se borim za drugo mesto, potrudiću se da tako i ostane

Srpski automobilista Milovan Vesnić izborio je dva druga startna mesta za trke na Hungaroringu.

On je tako došao u poziciju da bez većih problema osvoji vicešampionsku titulu TCR Istočna Evropa, koja u Mađarskoj završava sezonu.

“Na Hungaroring smo došli da branimo drugu poziciju u generalnom plasmanu i za sada sve ide po planu. Sa Borkovićem i “hjundaijem” MIRA motorsporta, nažalost, nemamo šanse, to je jednostavno činjenica, pa smo se koncentrisali da izvučemo najbolje što je realno. To nam za sada uspeva, 1:54.1 je vreme više od sekunde brže nego što smo vozili ovde 2019, i to sa 50 kg balasta koliko nosimo kao balast uspešnosti”, rekao je Vesnić.

“Prvi brzi krug na kvalifikacijama mi je brisan, iskreno, ne znam iz kog razloga. To mi je malo poremetilo koncepciju. Potrošio sam jedan set novih guma, a ono sto je još gore, u glavu mi je ušao crv, pa sam vozio opreznije jer su kvalifikacije takve da nam trebaju dva brza kruga”, dodaje on.

“U svakom slučaju, na startu smo ispred konkurenata sa kojima se borimo za drugo mesto u generalnom plasmanu. Potrudiću se da tako ostane do kraja obe trke.”

“U ovakvoj godini, sa dve trke manje jer smo preskočili Slovačku, sa zastarelom trkačkom tehnikom, vicešampionska titula bi bila ipak veliki uspeh”, završio je proslavljeni automobilista iz Užica.