Vesnić testirao u Slovačkoj: Trebaće vremena da se prilagodim Hankuk gumama

Srpski automobilista Milovan Vesnić testirao je “audi RS3 LMS” u Slovačkoj, u sklopu priprema pred prvi trkački vikend TCR Istočna Evropa.

On je prešao solidnu kilometražu na autodromu Slovakija ring, posle čega odlazi u Mađarsku, gde predstojećeg vikenda počinje sezona.

“Nov automobil i promena snabdevača pneumatika traže mnogo intenzivnije testiranje. Mi smo uspeli da probijemo “kovid blokadu” i posle mnogo peripetija stignemo u Slovačku. Na mađarskoj granici su nas držali tri sata, proveravali pozivna pisma, dokumentaciju, kovid-testove, ali smo ipak uspeli da stignemo na stazu i odradimo test”, otkriva Vesnić.

“Kao i svakom sportisti, i meni je potrebna kondicija, posebno vozačka, pa je ovakav test jedino rešenje da se vratim u sedlo posle zimske pauze”.

“Vozio sam “audi” i na Jokohama i na Hankuk gumama i razlika je ogromna. Auto se potpuno drugačije ponaša i trebaće vremena da se prilagodim novim pneumaticima. Za to, nažalost, nema mnogo vremena. Ipak, ovi kilometri su mi mnogo značili, a u četvrtak, kad su prvi treninzi na Hungaroringu, pokušaćemo da se što je moguće brže uigramo. Na ruku nam ne idu promenljivi vremenski uslovi i niske temperature, ali na to ne možemo da utičemo”, dodao je naš trofejni automobilista.

“Naravno, i ekipa i ja ćemo dati sve od sebe da ostvarimo što je moguće bolji plasman. Verujem da ćemo se vratiti u Srbiju zadovoljni”, otpimističan je Vesnić.

Podsetimo, sezona TCR Istočna Evropa počinje u četvrtak, a trke su na programu u petak i subotu.