Vest Sari kompletan za BTCC 2019: Endrju Džordan vozi treći “BMW”

Ime igre je kontinuitet: Endrju Džordan će i 2019, treću sezonu zaredom, ostati trkač Vest Sari rejsinga, čiji će “BMW 125i M sport” u bojama i pod firmom Pirtek rejsinga voziti u dolazećoj BTCC kampanji.

Osvajač Britanskog turing prvenstva 2013, Džordan se sa Pirtekom pridružio WSR i BMW porodici 2017. Te sezone bio je deveti u generalnom, uz tri osvojene trke i više krugova provedenih u vođstvu od bilo kog suparnika.

Sledeću godinu okončao je na petom mestu u poretku vozača. Pobedio je na Nokhilu (posle diskvalifikacije Eša Satona i Toma Ingrama), upisao šest podijuma i 12 plasmana u prvih pet i dao važan doprinos osvajajući bodove koji su, uz poene timskih kolega, rezultirali trećom uzastopnom BMW proizvođačkom BTCC krunom.

Tokom celokupne karijere u najvažnijoj seriji na Ostvru, Džordan je pobedio na 20 trka, izborio 63 podijuma i šest pol-pozicija i izvezao je 17 najbržih krugova.

“Ključ je u kontinuitetu”, istakao je 29-godišnji trkač iz Ličfilda. “Drago mi je što treću BTCC sezonu ostajem sa Pirtek rejsingom i Vest Sarijem, tu sam veoma srećan. WSR je fantastičan tim koji uvek izvlači maksimum iz “BMW-a”, bez obzira na kojoj smo stazi.”

“Okruženje je savršeno udešeno tako da svako daje svoj maksimum. Osvajao sam trke u svoje dve prethodne sezone u ovom timu, a prošle godine sam bio konkurent za titulu do pretposlednje runde i to je ohrabrujuća platforma na kojoj gradimo kampanju 2019.”

“Kad god dođete u novi tim, osećate da nešto morate da dokažete i takav je slučaj bio i sa mnom na početku. Ali, sada se osećam opušteno i dobro sarađujem s Kolinom. Između nas je razlika u brzini prošle godine merena stotinkama i hiljaditim delovima sekunde.”

“Neki dobri rezultati su mi 2018. izmakli zbog faktora na koje nisam mogao da utičem, ali takve udarce morate podneti jer su i oni sastavni deo auto-sporta. Naučio sam da ne možete sve vreme biti najbrži – mada to boli, jer to uvek želite – ali da morate da iskoristite svaku situaciju i upotrebite je kao novo saznanje.”

“Uzbuđuje me pomisao na sezonu koja stiže. Mislim da mi se vratilo uživanje u auto-sportu. Prošao sam kroz teške trenutke 2015, 2016. i 2017, ali se prošle godine varnica ponovo upalila, i to uprkos problemima. Shvatio sam koliko volim posao koji radim.”

“Mislim da je BTCC trenutno najbolje mesto za jednog turing trkača. Nivo takmičenja je viši nego ikada, prošle godine smo imali istorijski najveći broj osvajača trka”, istakao je Džordan, čije će timske kolege u 2019. biti branilac naslova Kolin Turkington i pridošlica u WSR Tom Olifant.

Vest sari rejsing je prošle godine osvojio trostruku BTCC krunu – vozačku, timsku i proizvođačku titulu, a šef ekipe Dik Benets mnogo očekuje od svojih pilota i u 2019.

“Endi Džordan je jednostavno šampion, prošle godine je imao najbolje kvalifikacione rezultate od svih vozača s automobilom sa zadnjim pogonom. Lako je mogao da završi među prva tri u generalnom, da nije bilo faktora van njegove kontrole koji su ga koštali dodatnih podijuma.”

“Bilo je situacija kada smo ga prošle godine pomalo izneverili, ali videli smo kakvu brzinu ima. On može ozbiljno da ugrozi Turkingtona”, prognozirao je Benets.

“Sjajno je što Džordan i treću uzastopnu sezonu ostaje u WSR porodici. Mislim da je kandidat za ozbiljne uspehe ove godine. S njim, Kolinom i Tomom imamo sjajnu postavu u našim “BMW-ima” za 2019. a mi ćemo, kao i uvek dati sve od sebe na svakoj stazi i videćemo dokle će nas to dovesti na kraju godine.”