Vinkap: Da ne mislim da mogu do osme titule, povukao bih se prošle godine

Mark Horsburgh/Red Bull Content Pool

Najavljeni silazak Džejmija Vinkapa s trkačke scene i njegov prelazak na kormilo tima Tripl ejt po isteku ove sezone uzrokovaće velike promene u opštoj slici Superautomobila i auto-sporta u Australiji.

To nije čudno: Vinkap je sedmostruki šampion ove serije, osvajač 122 njene trke i najuspešniji vozač u istoriji kategorije, u kojoj ove godine vozi svoju 20. sezonu.

Uprkos budućim direktorskim i upravljačkim obavezama u moćnoj ekipi kakva je T8, dokazani as ne namerava da se u potpunosti odrekne takmičarskih startova. Cilj su mu pojedina internacionalna dešavanja u kojima dosad nije učestvovao.

Legenda u Superautomobilima, Vinkap je malo šta činio izvan domicilne discipline, a praktično ništa izvan Australije. U biografiji ima četiri starta na GT trci 12 sati Bathursta, oni su doneli pobedu s “ferarijem” 2017. i tri podijuma s “mercedesom” u narednim godinama.

Kada je već davne 2010. vozio Meklaren F1 bolid na Albert parku, bilo je to u sklopu promocije Vodafona. Test tim iz Vokinga navodno je bio zadivljen, pričalo se o mogućim novim testovima u Evropi, ali se to na kraju nikada nije desilo.

Međutim, ideja o trkanju na Starom kontinentu u Vinkapu je danas prilično živa. Kada pandemija uzmakne i granice se ponovo otvore, on je otvoren za nastupe na značajnijim takmičenjima međunarodnog nivoa.

“Pomalo sam sebi uskratio druge discipline automobilskog sporta”, priznao je australijski superstar. “Ima i drugih trka širom sveta u kojima bih voleo da se takmičim dok sam još u formi i vozački fit, spreman za start. Ali, sačekaću i videću. Na tu temu ću se ponovo vratiti, verovatno u idućih šest meseci.”

“Ne postoji jedna određena trka koja kapitalno odskače od drugih, ali ima nekih izuzetnih širom sveta u kojima svaki vozač želi da se takmiči. Jedna od takvih mogla bi da postane privlačna. Ali, ja ne želim da se obavežem na bilo šta, imam već mnogo obaveza u 2021. i 2022. i to mi je prioritet.”

Vinkap u ovom trenutku čak ne može da garantuje enduro nastupe u Superautomobilima 2022. jer čeka da vidi koliko će posla imati pre nego što donese konačnu odluku.

Foto: VUE Images / Red Bull Content Pool

“Velika je ovo prilika da budem direktor tima i ona bi mogla da zauzme najveći deo mog vremena, ako ne i sve moje vreme. To ću morati da procenim, ali nije isključujeno da ću potpisati kao suvozač da bih vozio endurans trke (Superautomobila) u 2022.”

Četvorostruki osvajač Bathursta 1000 apsolutno je ubeđen da će ove godine biti u igri za novi naslov u domicilnoj seriji: “Da nisam mislio da mogu da osvojim osmu titulu, povukao bih se krajem prošle godine. Nisam ovde samo da bih popunjavao broj, ovde sam da postižem rezultate. Osma titula je apsolutno dostižna.”

Uveren u to da će biti konkurentan, Vinkap istovremeno predviđa da će borba za najvažniji naslov u Australiji ove godine biti žestoka, a da bi za pobede na trkama moglo da konkuriše čak 15 vozača.

Penske je napustio prvenstvo, šampion Skot Meklohlin prešao je u Indikar, pa je tron i bukvalno upražnjen. Nije malo onih koji očekuju da bi se u takvoj konstelaciji Vinkapov T8 mogao prošetati do titule.

Trofejni pilot, međutim, smatra da bi situacija mogla da bude potpuno drugačija i da će njegov tim imati pune ruke posla: “Mnogo je novog i svežeg ove sezone, ali jedno ostaje: obaveza da se izađe na stazu i do cilja stigne pre svih suparnika. Predviđam da će konkurencija ove godine biti još oštrija, vodiće se ogromna borba za titulu. Trke bi ove godine moglo da osvoji 10 ili 15 vozača, a ja držim palčeve da će u tome glavnu reč voditi oba automobila Tripl ejt rejs inženjeringa.”

Mark Horsburgh/Red Bull Content Pool

Vinkapov prvi rival je timski kolega Šejn van Gisbergen, a spisak pretendenata nastavljaju Tikfordov Kameron Voters, WAU as Čaz Mostert, novi DJR tandem Vil Dejvison – Anton de Paskvale, kao i dokazani pobednici Dejvid Rejnolds u Keli Grouv rejsingu i Džejms Kortni, takođe pulen Tikforda…

Mada ne očekuje da će mu biti lako, Vinkap je ubeđen da se njegov T8 tim za dolazeću sezonu spremio najbolje što je mogao: “Reči su jeftine. Neću otkriti šta smo radili i na čemu smo radili više od svih drugih. Samo ću reći da smo se dobro pripremili i da smo dobro pozicionirani uoči prve runde.”

Uz sav trkački posao, neće proći dugo i na stazu će izaći i Tripl ejt “kamaro” Gen3 specifikacije, a na tom automobilu moraće da se radi.

“A u pozadini imamo Gen3 automobil i “kamaro” zbog koga smo toliko uzbuđeni. Uskoro bi trebalo da imamo “kamaro” na stazi, da ga testiramo, razvijamo, spremamo za 2022. Godina će biti uzbudljiva”, prognozirao je Vinkap.

Australijski šampionat superautomobila 2021. počinje rundom Maunt panorama 500 koja se održava od 26-28. februara. Deset dana ranije, na Vinton trkalištu biće održan predsezonski test.