Vinkap neće u penziju bar do kraja 2021, Van Gisbergen produžio ugovor

Foto: VUE Images / Red Bull Content Pool

Sedmostruki šampion Australijskih superautomobila Džejmi Vinkap trkaće se u ovoj seriji barem do kraja 2021, i to u punom angažmanu.

Premda je u proteklim mesecima razmišljao o mogućnosti da posle 2020. krene put penzije i da “fazu odvikavanja” od omiljenog sporta popuni ulogom kopilota u enduro trkama Superautomobila, Vinkap je rešio da to ne čini.

On će i 2021. ostati u timu Tripl ejt, fabričkoj postavi Holdena u ovom prvenstvu.

“Moja zavisnost od trkanja, brzine i želje da na cilju pobedim konkurente počela je kada sam imao sedam godina”, rekao je 37-godišnji Vinkap, koji za Tripl ejt vozi od 2006.

“Nije mi legla bilo kakva pomisao da ove godine okončam karijeru celosezonskog vozača. Osećam da za volanom imam još mnogo da pružim ovom sportu.”

“Iako sam potpuno fokusiran na ovogodišnji šampionat i na postizanje rezultata za naš tim, sponzore i navijače Red bul Holdena, dobro je znati da će se sva ova zabava nastaviti i 2021. Zahvaljujem svima u Red bul Holden rejsing timu na poverenju i mogućnosti da njihov neverovatan rad i posvećenost demonstriram i dogodine.”

Jasno je gde će trkač iz Melburna biti ove i iduće godine, ali uopšte nije jasno koji će automobil voziti, pošto je Dženeral motors odlučio da ugasi Holden brend. Najnovije pretpostavke čine sve verovatnijim suparništvo već postojeće varijante “ford mustanga” i nekog budućeg izdanja “ševroleta kamaro”.

Piloti u Superautomobilima često počinju i završavaju karijere kao drugi vozači/suvozači na enduro rundama. Tako je počeo i Vinkap, kome će sezona 2021. biti sedamnaesta u ulozi primarnog vozača u najvažnijem šampionatu Australije.

Osim sedam zvanja prvaka, što je rekord za seriju, u njegovoj impresivnoj biografiji nalazi se i podatak da je u tih sedamnaest sezona samo dva puta završio van prva tri u generalnom poretku. U 2003. bio je ruki i klasifikovan je na poziciji 27, a 2015. je bio peti na tabeli.

Ekipa Tripl ejt – komercijalno ime Red bul Holden rejsing tim – potvrdila je da je još ranije dogovorila produžetak saradnje sa svojim drugim vozačem Šejnom van Gizbergenom do kraja 2021. Ugovor bi trebalo da je potpisan još prošle godine.

“Proveo sam nekoliko neverovatnih godina s Red bul Holden rejsing timom i nisam mnogo razmišljao o tome hoću li produžiti ugovor na još koju godinu”, rekao je Novozelanđanin, šampion kategorije u 2016.

“Apsolutno volim ovo mesto i sve ljude u njemu, a budućnost deluje uzbudljivo, imajući u vidu sve promene koje će se izgleda desiti.”

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


1 × 5 =