Virtuelni WTCR: Homoli i Đirolamiju po jedna pobeda na Hungaroringu

Mato Homola i Nestor Đirolami pobednici su druge dve trke virtuelnog Svetskog prvenstva turing automobila, koje su vožene na Hungaroringu.

Esteban Gerijeri je osvojio pol-poziciju za prvu trku, ali ga je Mikel Askona udario na prvoj krivini, što je obojicu spustilo u plasmanu i otvorilo vrata Homoli da povede trku.

Slovaka je tokom sprinta pritiskao Norbert Mihelis, ali je ovaj odoleo i prošao kroz cilj kao prvi. Uprkos pehu na startu, Gerijeri je uspeo da se vrati u igru i završi trku kao trećeplasirani. Njegovu trku obeležila je velika bitka sa Nilsom Langefeldom, koji je morao da se zadovolji četvrtim mestom, ispred Askone i Bensa Boldiža.

Najbolje plasirani pilot Cijan rejsinga bio je Jan Erlaher, koji se žestoko borio sa Langefeldom za četvrtu poziciju, ali je posle kontakta sa “audijem” pao na sedmo mesto i završio trku ispred timskog kolege Endija Priola.

U drugu 12-minutnu trku je sa najbolje startne pozicije ušao Orelijen Komt ispred Đirolamija, ali je tu poziciju izgubio do kraja prvog kruga, a nedugo za tim prošao ga je i Erlaher. U bitku za vođstvo umešao se i Askona, a finiš trke obeležila je žestoka bitka za trijumf između čak šestorice vozača.

Askona je, slično prethodnom virtuelnom nastupu, bio preagresivan, udario u Erlahera i za to dobio kaznu oduzimanja pet bodova posle trke. Đirolami je uspeo da pobegne Tašiju i Askoni i prođe prvi kroz cilj, Erlaher je bio četvrti, a Baldiž peti, ispred Mihelisa i Homole.

Posle vikenda na virtuelnom Hungaroringu, Homola vodi u generalnom plasmanu sa 69 poena, ispred Gerijerija koji ima pet manje i Mihelisa koji je sakupio 61 bod.

Sledeća trka planirana je za naredni vikend na Slovakija ringu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


four × 5 =