Višomirski ove sezone planira tri “honde” za TCR Istočna Evropa

Poljski automobilista Jakub Višomirski planira da sa svojom ekipom ponovo učestvuje u TCR Istočna Evropa.

On se nada da će sezona koja je pred nama biti lakša što se Kovid situacije tiče i da će svi takmičaroi nesmetano moći da putuju na sve trkačke vikende.

“Prošla sezona je bila komplikovana, nismo mogli da se borimo za vrhunske rezultate jer nismo uspeli da otputujemo na sve vikende. Za mene je to bilo posebno frustrirajuće, jer sam se trkao samo dva puta. Sakupili smo iskustvo, pa se nadam da ćemo 2021. biti mnogo bolji”, kaže Višomirski.

Posle veoma uspešne saradnje sa srpskom ekipom ASK Vesnić, Poljak se okušao kao šef tima.

“Bilo mi je veliko zadovoljstvo da radim sa Milovanom Vesnićem i Petrom Jankovićem. Mnogo su mi pomogli, a postali smo i dobri prijatelji. Kad sam prijavio ekipu za 2020. bio je to veliki izazov, jer sam planirao i da se trkam i da vodim tim. Znao sam da će bkiti teško, ali nam je bilo jednostavnije što se logistike tiče, a značilo nam je i kao iskustvo za budućnost”.ž

Višomirski se nada da će u ovoj sezoni nastupiti sa tri “honde sivik” i da će jedan od njih voziti Sebastijan kolkovski.

“On je izuzetno iskusan vozač. Vozio je i karting i trke, Klio kup, imao je dobre rezultate. Prošla godina mu je bila prva TCR sezona, ali mogu da kažem da se odlično snašao i pokazao izuzetne performanse. Mislim da će ove godine biti mnogo bolji”.

On dodaje da je sad sve na sponzorima i da je pandemija koronavirusa umnogome otežala pregovore.

“Sada smo u potrazi za trećim vozačem. Nadam se da ćemo moći da se borimo za top 10, a verujem da možemo da se popnemo i na neki podijum. Na kraju krajeva, pobeda je smisao trkanja”.

Poljak se posebno raduje što TCR Istočna Evropa ove godine dolazi u Poznanj.

“To je izazovna staza, nadam se da ćemo tu uspeti da osvojimo neki podijum. Ja stazu odlično poznajem, a retko koji kolega se na njoj ranije trkao”, završio je Višomirski.