Vitman i BMW osvojili pol-poziciju, bez “audija” u top 10

Aktuelni DTM prvak Marko Vitman osvojio je pol-poziciju za nedeljnu trku na Nirburgringu.

BMW pulen je u svom poslednjem napadu na štopericu izvezao krug u vremenu 1:20.936, kao prvi i jedini vozač kojem je ovog vikenda uspelo da uđe u zonu ispod minuta i 21 sekunde.

Vitmanu će se u prvom startnom redu pridružiti Mercedesov Pol di Resta, koji je imao provizornu i vrlo privremenu poziciju 1, da bi u konačnom ishodu završio sa 116 hiljaditih zaostatka za najbržim.

Drugi red u potpunosti pripada pilotima Mercedesa: s unutrašnje strane polazi Robert Vikens (+0.185), a sa spoljne osvajač jučerašnje trke na ‘Ringu’ Lukas Auer (+0.192).

Mesta 5 i 6 zauzeli su BMW trkači Tom Blomkvist (+0.199) i Timo Glok (+0.385).

Kvalifikacije su vožene po suvoj pisti i predstavljale su Mercedes-BMW festival u malom, jer su i ostatak pozicija u najbržih 10 osvojili piloti ovih marki. Četvrti i peti red popuniće Augusto Farfus, Geri Pafet, Bruno Spengler i Edoardo Mortara.

Audi je doživeo debakl: sva šestorica njegovih takmičara našla su se u donjem domu poretka, a najuspešniji je bio Džejmi Grin, kao jedanaesti.

Lider serije Matijas Ekstrem postigao je tek 14. vreme 20-minutne sesije (+0.648), ali će startovati trinaesti, jer je Rene Rast po kazni pomeren na poslednju, osamnaestu poziciju, zbog jučerašnjeg “trećeg prekršaja”, počinjenog u kontaktu sa Marom Engelom.

Današnja DTM trka na Nirburgringu počinje u 15 sati i uživo se može gledati ovde:

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


17 − twelve =