Vozači Honde o timskoj WTCR taktici: Radićemo isto što i Hjundai prošle godine!

Verovatno poučena prošlogodišnjom lekcijom u Svetskom kupu turing automobila, Honda je svoj klijentski program u WTCR sezoni 2020. poverila samo jednom timu, Minih motorsportu.

U 2019. je bilo drugačije: dva klijentska “sivika” imao je Minih, a druga dva ekipa KCMG. Osnovano može da se tvrdi da su ova podvojenost i razlika u performansama između ekipa štetno uticali na opštu kampanju Honde i da je Esteban Gerijeri mogao do vozačke titule da je imao još nekog kolegu više da radi za njega i krade bodove suparnicima.

Ova dva tima na početku sezone nisu ni razmenjivala informacije, na šta čelnici Honda motorsporta najpre nisu želeli da utiču, jer su obe ekipe klijenti i svaka ima pravo da čuva tajne koje joj donose uspeh.

Međutim, kada se videlo koliko KCMG zaostaje za Minihom, Honda je intervenisala. Forma ekipe iz Hong Konga se popravila, ali opet ne toliko da bi Tijago Monteiro ili Atila Taši mogli da otimaju presudne poene pilotima BRC Hjundaija ili Lynk&Co Cijan rejsinga, niti da propuštaju Gerijerija zarad kog boda više.

Photo Frederic Le Floc’h / DPPI

Sada je drugačije. Cela WTCR operacija sa četiri automobila odvija se pod jednim krovom. Iako su Gerijeri i Nestor Đirolami formalno u jednom, a Monteiro i Taši u drugom timu, oni će dejstvovati kao kvartet.

Njihova saradnja možda će pomoći da se izbegnu razočaranja poput ovog: nijedan tim u 2019. nije osvojio više trka od Minih motorsporta (ukupno 7 – Gerijeri 4, Đirolami 3), a opet je trupa iz Friderzdorfa završila tek treća u ekipnom plasmanu šampionata.

Da su u pouke izvučene i da je u 2020. ključna reč timski rad potvrđuje i WTCR viceprvak Gerijeri. On najavljuje da će Hondin kvartet primenjivati Hjundai taktiku: “Videli smo kako je Hjundai radio prošle godine: Farfus je prepuštao pozicije kako bi Norbiju omogućavao da osvoji više bodova i svi su radili u istom pravcu. Ne kažem da i mi nismo sarađivali prošle godine, ali smo bili u dve različite ekipe, a mogli smo da prođemo bolje da smo bili u situaciji poput sadašnje.”

“Nadam se da možemo da izvedemo isto što je radio i Hjundai. S ovom timskom strukturom i s nama četvoricom koji ćemo raditi kao jedan, možemo najbolje da planiramo. Mislim da sada imamo više potencijala da svu energiju objedinimo za jedan glavni cilj – napad na titulu, za tim i Hondu, bilo da je osvojim ja ili neko od mojih timskih kolega. Ja ću ponovo pokušati da se borim za naslov do poslednje trke sezone.”

S obzirom na kompaktan kalendar koji će u ritmu brze paljbe biti izveden u samo deset sedmica, Đirolami očekuje brzu “podelu uloga” među vozačima Honde: “Imamo savršenu mešavinu prošlogodišnje stabilnosti i novog, uzbudljivog poglavlja. Poznajem tim, sarađivao sam s Estebanom, ali tu su i ekspanzija i Tijago i Attila kao nove timske kolege. Imamo četiri automobila i jedan zajednički cilj: da osvojimo titulu za tim i Hondu. Mislim da će uskoro biti odlučeno ko koga podržava: tri automobila za jedan, ili dva za dva, i tako dalje… Moramo da budemo spremni na sve.”

Monteiro je spreman na zajednički rad, ali i na borbu s novim kolegama: “Sezona će biti posebna, kratka i brza, od prvog časa su nam kao timu potrebne snaga i usredređenost. Moramo da se naviknemo na ovu novu stvarnost i da iskoristimo ono što imamo. Moj prošlogodišnji povratak protekao je veoma dobro, ali postoje stvari koje možemo da se izvedemo bolje.”

“Zajednički rad s Nestorom, Estebanom i Atilom u istom timu učiniće nas mnogo jačim, ja tu skoro da negativne strane. Možemo da delimo mnogo više informacija, da radimo zajedno. Mi podstičemo jedan drugog, a istovremeno ćemo se i boriti jedan s drugim. Spremili smo se najbolje što smo mogli, a sad to moramo da dokažemo na stazi.”

Kao najmlađi u kvartetu, Taši postavlja logične ciljeve: “Prošle godine je bilo nekih vrlo lepih trenutaka, a u međusezoni smo izveli savršen test. Želim da se usavršim što je moguće više, mislim da imam sve što mi je za to potrebno. Sjajno je što smo ove sezone sva četvorica zajedno, bićemo jaki, a ja mogu da učim od trojice talentovanih i superiskusnih kolega. Dopada mi se cela ova situacija i nadam se da ću postići ozbiljne rezultate. Vreme je za to – prošle godine sam učio, sad treba da naučeno pretočim u praksu.”

S devet meseci zakašnjenja, WTCR sezona počinje na Zolderu, s kojim su Hondini asovi uglavnom upoznati, ko takmičarski, ko “alternativno”. Gerijeri je tu izlazio na podijum kao vozač Formule Reno. Monteiro je pobeđivao u Svetskoj Nisan seriji 2004, a u WTCC godinama, 2010. i 2011. ubeležio je dva izlaska na pobedničko postolje. Na Zolderu je 2018. godine izvezao i test, ocenjujući svoju spremnost da se vrati trkanju posle teških povreda zadobijenih na privatnom testu Honde 2017.

Taši nema nikakvo prethodno iskustvo na belgijskoj stazi, pa se spremao uvežbavajući je na simulatoru. Đirolamijeva priča je neobičnija: Zolder je upoznao ovog februara, kao instruktor vožnje, u to vreme i ne sanjajući da će se pista naći na WTCR programu 2020.

Bebu kaže: “Imao sam sreće da držim instruktažu na Zolderu u februaru. Iako će sada situacija biti drugačija jer će temperatura staze biti mnogo viša nego onda, veoma dobro sam upoznao ovu zahtevnu stazu stare škole. Mislim da bi ona trebalo da odgovara karakteristikama “honde sivik”, pa se nadam da kao tim možemo da postignemo vrlo dobre rezultate na početku sezone. Inače, čudan je osećaj kad se pripremate da počnete sezonu u septembru.”

Nesvakidašnje užurbani takmičarski ritam 2020. Gerijeri vidi i kao potencijalnu prednost za tim: “Biće teško s tako kondenzovanim kalendarom, ali mislim da je on dobar za nas jer osećam da smo prošle godine uvek imali tempo čim bismo stigli na trkalište.”

Zaista, Minihovi puleni su to i dokazali na prvom treningu na Zolderu i svi su se smestili u prvih deset. Đirolami je bio najbrži, Gerijeri treći, Taši sedmi, a Monteiro deseti.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*