Vozilo za damu: U ovoj “nisan altimi” trkaće se Simona de Silvestro

Prikazana je i livreja druge od četiri “nisan altime” s kojima će se Keli rejsing takmičiti u Australijskom šampionatu Superautomobila 2019.

U kokpitu automobila sa startnim brojem 78 biće švajcarska pilotesa Simona de Silvestro.

Njoj predstoji treća puna sezona u najvažnijoj seriji u Australiji, a njen tim sada se trka kao privatna postava, ne više kao fabrički Nisan motorsport.

Simonin angažman nije bio dovođen u pitanje. Finansijsku podršku obezbedio je trgovinski lanac Harvi Norman, koji joj je pratilac još od australijskog vajldkard debija na Bathurstu 1000. u 2015.

Tokom zimske pauze Švajcarkinja je nakupila veliki broj test i trkačkih kilometara. Izvezla je Formula E test za ekipu Venturi, a potom je startovala na Roleksu 24 na Dejtoni.

Na Floridi je nastupila u GTD klasi, u kompletno ženskoj postavi “akure NSX GT3” #57. Društvo su joj pravile takođe afirmisane takmičarke Ketrin Leg, Ana Beatriz i Kristina Nilsen.

“Ne mislim da sam se ikada osećala ovako spremnom za sezonu kao što sam sada”, izjavila je De Silvestrova.

“Posle Njukasla (poslednje runde Superautomobila 2018. – prim.), vozila sam Formula E test u Saudijskoj Arabiji, a onda sam izvezla svoju prvu 24-časovnu trku na Dejtoni.”

“Svakako sam spremna za trkanje i spremna sam za treću sezonu u Superautomobilima. Harvi Norman auto izgleda sjajno, kao i uvek, radujem se povratku u kokpit na testu na Filip Ajlendu.”

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


twelve − eight =