Vuković: Moj “megan” je fantastičan trkački auto, nadam se da sam svima pokazao njegov potencijal

Vozač “reno megana” Milenko Vuković završio je drugi trkački vikend TCR Istočna Evropa na Red bul ringu jednom pobedom i jednim odustajanjem.

Vikend na Špilbergu krenuo je sjajno, Vuković je osvojio pol-poziciju, ali je prvi sprint bio prinuđen da odustane.

“Imao sam dobar ritam već na treninzima, najviše sam obratio pažnju na Kumho gume da ih što bolje razumem. Osetio sam mogući problem sa menjačem, pa su ga moji momci preventivno zamenili. Pomerili smo blago balans auta, kako bi bili maksimalno spremni za kvalifikacije i to je bila dobra odluka jer sam osvojio pol-poziciju”, kaže Vuković za naš portal.

On je sjajno ušao u prvi sprint, ali su veoma brzo počeli problemi.

“Posle višestrukog kontakta sa ivičnjacima tokom kvalifikacija oštetio sam rashladni sistem i to je bio razlog mog odustajanja u trci 1, kako bih sačuvao motor”.

“Trku 2 sam startovao sa pretposlednjeg mesta, pa smo setovali auto da mogu da vozim agresivno, a sačuvao sam i mentalnu snagu, što je veoma bitno. Brzo sam preuzeo vođstvo, a razliku sam držao zahvaljujući borbi za drugo i treće mesto iza mene, pa sam uspeo i da sačuvam gume i pobedim”, dodaje kontruktor “megana”.

Vuković je posle drugog vikedna izbio na drugo mesto u generalnom plasmanu, a njegov primarni cilj da pokaže potencijalnim kupcima kvalitet automobila je postignut.

“Ljudi koji me poznaju znaju koliko truda ulažem u detalje, a moje razumevanje tehnike mi je dalo prednost tokom trkačkog vikenda na Red bul ringu. Moj “megan TCR Evo” je jedan fantastičan trkački automobil, koji je senzibilan, baš kao i njegov tvorac. Nadam se da sam, zajedno sa svojim timom, itekako pokazao potencijal automobila, jer je on pravi izbor za ozbiljno trkanje”, dodao je Vuković.

Naredni vikend TCR Istočna Evropa planiran je za tri nedelje na stazi Poznanj u Poljskoj.

Be the first to comment

Leave a Reply