Vuković motorsport ipak u WTCR: “Reno” vozi Džek Jang

Švajcarska ekipa Vuković motorsport nastupaće u ovogodišnjem Svetskom kupu turing automobila, a njen “reno megan RS TCR” voziće tinejdžer Džek Jang

Timu Milenka Vukovića Reno je poverio stvaranje, razvoj, izradu i trkačku pripremu “megana” po TCR specifikaciji.

U 2019. ova postava je izvela kampanju u TCR Evropa, a dobitna kombinacija s vozačem pronađena je kada je uz asistenciju Reno sporta u kokpit smešten Džek Jang.

Tada sedamnaestogodišnjak, on je u Barseloni dva puta dovezao “reno” do četvrtog mesta i stekao je angažman kod Vukovića za 2020.

Jang dolazi iz Belfasta, danas ima 18 godina, a u biografiji mu stoji prestižna titula osvajača UK Klio kupa 2019. U Svetskom kupu turing automobila on će biti najmlađi celosezonski učesnik, kandidat za FIA pehar namenjen najboljem početniku, kao i za WTCR Trofej namenjen nezavisnim takmičarima.

“Od početka našeg projekta bio nam je cilj da se takmičimo u Svetskom kupu turing automobila”, rekao je Milenko Vuković, donedavno i sam uspešan takmičar, vlasnik postave koja ima više od dve decenije iskustva u pripremi trkačkih automobila

“Zbog pandemije i zbog manjeg broja trkačkih vikenda, koji se svi održavaju ovde, u Evropi, imalo je smisla da u WTCR uđemo ove sezone.”

Vukovićev tim iskoristio je letos otvoren novi rok za prijavljivanje za WTCR, koji se odnosio za postave s jednim vozačem.

“Želimo da na stalnoj bazi postižemo dobre rezultate tokom cele sezone”, dodao je Švajcarac srpskog porekla. “Znamo da je WTCR konkurencija izuzetno jaka, ali se ceo naš tim mnogo trudio da ostane konkurentan. I uzbuđeno smo što prvi put dovodimo Reno brend u FIA WTCR.”

“Džek je prošle godine pokazao da s našim automobilom može da se bori s vodećima. Od prošle godine on je naš zvanični vozač i izveo je sve razvojne testove s aktuelnom specifikacijom našeg “megana RS TCR”.

Jang je priznao da je njegov napredak od monomarka serija do svetske scene bio brži od očekivanog, ali smatra da je spreman za izazov koji ga očekuje: “Imam 18 godina i prvo sam bio usredređen na TCR Evropa. Ali, kada je Reno izašao s planom za WTCR, nisam morao dva puta da razmišljam.”

“Međutim, ne osećam presiju i znam da će ovo biti fantastično iskustvo u učenju. Želim da uđem u šampionat, napadam, napadam, napadam i vidim gde će me to dovesti.”