Vuković motorsport prodao prva dva “megana TCR”, cena po komadu 130.000 evra

Švajcarski tjuner Vuković motorsport primio je porudžbinu za prva dva automobila “reno megan TCR”, koje je izradio i razvio po ovlašćenju francuskog proizvođača.

Kupac je nemačka BESA grupa, na čijem je čelu Franjo Kovač, koji je sa Vukovićem sarađivao još u danima ADAC Prokar serije.

“Dopada mi se ono što Vuković iznosi na tržište, a “megan TCR” je baš ono što sam tražio. Želim da moj tim bude na samom čelu i ne želim da pravim nikakve kompromise u kvalitetu i performansama. Apsolutno sam ubeđen da će se “megan TCR” učvrstiti kao referenca u kategoriji”, izjavio je Kovač.

“Ponosan sam kad vidim kako je dobar prijem doživeo “megan TCR”, kazao je Vuković. “Motor je skoro spreman da bude ugrađen u auto i sada imamo sve elemente za dalji napredak. Već smo počeli da izrađujemo nove šasije, dok smo u isto vreme počeli naš intenzivan program zimskih testiranja.”

Za razvoj 1.8-litarskog turboprehranjivanog agregata zadužen je Leman motorentehnik, tjuner iz Lihtenštajna. Motor je trenutno na probnom stolu, gde ga optimizuju u saradnji s tehničkim partnerom Boš motorsportom.

Vukovićev “Reno megan TCR” košta 130.000 evra (bez poreza) u sprint specifikaciji, vreme isporuke je šest do osam nedelja.