Vuković spremio novi “reno megan evo maxi”, traži trkača za TCR Istočna Evropa za 2022. i nada se povratku u WTCR

Ekipa Vuković motorsport pojavila se u Svetskom kupu turing automobila 2020. sa “reno meganom”.

Auto su tokom sezone vozili Dilan O’Kif, Džek Jang i Orelijen Komt, a Tomaš Pekarž je u nekoliko navrata pominjao da bi se rado trkao sa “meganom” u TCR Istočna Evropa.

Kako naš portal ekskluzivno saznaje, Milenko Vuković, koji je idejni tvorac ove trkačke mašine, radio je na unepređenjima za “megan” i najavljuje povratak na trkačku scenu u 2022.

“Iskoristili smo ovu pauzu da iskustvo iz WTCR prenesemo na naš auto. Intenzivno smo prošli sve komponente i sad smo spremili “reno megan evo maxi”. Ubeđeni smo da je to dovoljno dobra mašina za pobede u WTCR bez obzira na stazu na kojoj bi se vozio”, otkriva Vuković.

“Aero paket je netaknut, ali protok vazduha ispod auta smo značajno unapredili, kao i protok vazduha u motornom prostoru. Radili smo i na centru za gravitaciju, koja je sada mnogo niža. Konfuiguracija menjača i ogibljenje više neće praviti probleme sa različitim pneumaticima, kao što se to dešavalo sa “gudjir” i “hankuk” gumama”.

Milenko otkriva i neke od planova i nadanja za 2022.

“Rado bismo učestvovali u TCR Istočna Evropa naredne godine, za to trenutno tražimo vozača sa budžetom. Takođe bi voleli da se vratimo u WTCR, jer je automobil sad mnogo konkurentniji. Nadamo se da ćemo dobiti neku značajniju finansijsku podršku, kako bismo mogli da se vratimo trkanju, naravno, na najvišem nivou”.

“Mi imamo takvu krv i takav mentalitet da hoćemo da budemo uvek najbolji u onome što radimo. Volimo da se merimo sa najboljima. Ako sebi ne zadamo taj cilj, nikad ga nećemo ni dostići”, iskren je bio Vuković.