WRT našao zamenu za WTCR, prijavljivaće dva “audija” za ADAC GT Masters

Copyright: Ferdi Kräling Motorsport-Bild GmbH - Photo: Communications Audi Sport customer racing / Bildagentur Kräling

Objavljujući u decembru 2019. svoj izlazak iz Svetskog kupa turing automobila i TCR turing trkanja uopšte, belgijski WRT tim najavio je da će intenzivirati angažman u GT3 kategoriji.

To se i obistinilo. Dugogodišnja klijentska ekipa Audija će u 2020. izvesti svoju prvu celosezonsku kampanju u nemačkoj ADAC GT Masters seriji, jednom od najjačih evropskih GT3 takmičenja.

Organizator ADAC GT Masters najavio je 23 tima i 39 automobila za predstojeću sezonu. WRT će tom broju doprineti izvođenjem para “audija R8 LMS” na startne rešetke, a njihove vozačke postave biće objavljene u dogledno vreme.

GT3 ostaje glavno područje delatnosti ekipe. WRT takmičarske programe u ovoj kategoriji 2020. čine i 10 rundi endurans i sprint GT čelendža Evropa (bivša Blanpan serija), učešća u Interkontinentalnom GT čelendžu, na odabranim rundama VLN serije, kao i pojedinačni nastupi na velikim trkama izdržljivosti kakve su 24H Nirburgringa, 24H Dejtone, 24H Dubaija i 12H Sebringa, gde će ekipa debitovati.

WRT nije potpuno napustio turing svet: posle debitantske 2019, Belgijanci će ove godine sprovesti još jednu DTM kampanju u svojstvu klijentske postave Audija. Za drugu sezonu u nemačkoj premijum turing seriji za pilote “audija RS 5 DTM” odabrani su Ed Džons i Fabio Šerer.

“Aktivno se spremamo za 2020. godinu, koja će biti početak druge decenije u životu ekipe WRT”, rekao je direktor tima Vensan Vos. “To nas čini još motivisanijim i rešenijim da budemo još uspešniji nego u prvoj deceniji.”

“Preusmeravamo naše napore na dve kategorije: DTM, gde smo postavili solidan temelj na osnovu kog ćemo pristupiti drugoj sezoni i GT3 trkanje, koje ostaje naša osnovna aktivnost.”

“U toj kategoriji imaćemo zaista uzbudljiv program, koji uključuje neke od najvećih endurans trka na svetu. Detalje ćemo otkriti u nedeljama koje dolaze, jer još pregovaramo s nekim konkurentnim vozačima koji treba da popune poslednja slobodna sedišta.”

“Najveća je novost da pripremamo prvu punu ADAC GT Masters kampanju. Šampionat izgleda neverovatno konkurentno i imaće puno učesnika, pa se radujemo što ćemo i mi biti u njemu”, završio je Vos.

U najprestižnijim TCR šampionatima WRT je nastupao pod komercijalnim nazivom Leopard rejsing. Sa Stefanom Kominijem i Žan-Karlom Verneom za volanom “VW golfova” osvojio je dve vozačke titule u TCR Internacionalnoj seriji. U WTCR programu poverenje je ukazano “audiju RS 3 LMS”, a najbolji godišnji rezultat bilo je Verneovo peto mesto u generalnom 2018. godine.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


eight + 17 =