WTCC i TCR se ujedinjuju 6. decembra?

Photo Jean Michel Le Meur / DPPI

Još nema definitivne i zvanične potvrde da će WTCC i TCR Internacionalna serija izvesti neku vrstu ujedinjenja u 2018, niti je treba očekivati za bar još četiri dana.

I pored toga, potpuno je izvesno da je runda u Dohi ujedno i kraj TC1 tehničkog pravilnika i kraj cele jedne epohe u istoriji prvenstva.

WTCC promoter Fransoa Ribeiro dao je dosad najznačajniji nagoveštaj da će do fuzije sa TCR Internacionalnom serijom doći.

Prenosimo njegovu zvaničnu izjavu, uz napomenu da je Ribeiro za sve svoje ključne rečenice upotrebio pogodbeni način.

“U padoku se govori o tome da je prošle nedelje održano glasanje u FIA Komisiji za turing automobile. TCR tehnička pravila prešla bi pod okrilje FIA, dok bi TCR Internacionalna serija prestala sa aktivnostima.”

“Tako bismo dobili najbolje timove iz TCR Internacionalne serije i Svetskog turing šampionata u istoj startnoj rešetki, pod okriljem FIA i Eurosporta. Ujedinjenje bi bilo sjajna vest za sve ljubitelje turing trkanja širom sveta.”

“Sve angažovane strane optimistične su u verovanju da zvanična objava sledi posle zasedanja FIA Svetskog saveta auto-sporta 6. decembra 2017”, rekao je Ribeiro.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


fifteen − two =