WTCR 2023. prelazi na hibridni pogon?

Svetski kup turing automobila mogao bi sledeće godine da otvori novo poglavlje u turing trkama – hibridnu eru, prenose francuski specijalizovani mediji.

WTCR je prethodne sezone prešao na gorivo sa 15 odsto obnovljivih kompomenti, a dobavljač P1 radi na tome da u dogledno vreme napravi gorivo koje će biti 100 odsto bez fosilnih delova.

To je veliki korak ka zelenijoj budućnosti, ali je sada izvesno da WTCR stremi i ka hibridnoj tehnologiji. Posle Svetskog endurans šampionata, i WRC je nedavno predstavio hibridni auto na otvaranju sezone u Monte Karlu.

Planove i mogući scenario za WTCR otkrio je odlazeći menadžer serije Gzavije Gavori, koji je odbacio ideju da ETCR – sveelektrični turing šampionat – preuzme ulogu glavne svetske serije.

“Projekat tranzicije WTCR je u procesu. Prošle godine smo uveli biogorivo, ali to nije dovoljno. WTCR mora da pređe na hibridni pogon 2023.” rekao je on.

Inače, Britanski turing šampionat već ove sezone prelazi na hibridni pogon, zahvaljujući Kosvort motoru koji je bio razvijan 18 meseci.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*