WTCR finale tek 15. decembra, noćna trka zatvara sezonu!

Ime pobednika druge sezone Svetskog kupa turing automobila verovatno nećemo znati pre 15. decembra.

Tog dana na autodromu Sepang biće vožene tri trke završnog takmičarskog vikenda serije. Poslednja od njih, treća, sasvim moguće i odlučujuća, biće u večernjim satima.

Da će finale biti na Sepangu, znalo se i ranije, ali su organizatori tek sada utvrdili i datum desete FIA WTCR runde.

Ona će prvi put biti upriličena zajedno sa takmičarskim vikendom Svetskog moto šampionata u trkama izdržljivosti ( FIM EWC).

Biće to istorijski događaj za Sepang, jer on nikad do sada nije istog vikenda organizovao i auto i moto trke. Za njih u ovom slučaju postoji zajednički imenitelj: obe serije promoviše Eurosport.

Osim što najavljuje spektakularan vikend, promoter ističe kako će na snazi biti jedinstvena satnica, skrojena kako bi redari mogli da pripreme 5.543 metara dugačku pisti prema specifičnim i različitim bezbednosnim zahtevima takmičenja dvotočkaša i četvorotočkaša.

Raspored zbivanja predviđa auto i moto treninge i kvalifikacije za četvrtak i petak, 12. i 13. decembar.

Osmočasovna motociklistička trka vozi se u subotu, 14. decembra.

Dan kasnije, voze se sezonske WTCR trke 28, 29. i 30, a kako poslednja startuje u 19 sati po lokalnom vremenu, to će biti prvi sprint u istoriji serije koji se održava pod veštačkim osvetljenjem.

Za tu priliku, već je određen jedan vajldkard učesnik. To će biti lokalni turing trkač Mičel Čea, koji će sopstvenu razvoj tokom dolazeće sezone izvoditi u TCR prvenstvu Nemačke.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


6 + seven =