WTCR posle kampanje #RaceToCare donirao 100.000 evra bolnicama

Svetski kup turing automobila uspeo je da prethodne sezone sakupi i donira 100.000 evra zdravstenim ustanovama širom sveta.

Početna ideja bila je da se donira po jedan evro za svaki pređeni trkački kilometar svakog celosezonskog trkača i da se to da u humanitarne svrhe. Kako je pandemija koronavirusa diktirala život u čitavom svetu, logičan potez bio je da se novac prosledi bolnicama.

Kampanja je vođena pod heštegom #RaceToCare, a novac je upućen sledećim ustanovama: Leven bolnica u Belgiji, Marija Hilfe bolnica u Nemačkoj, Dunajska Streda bolnica u Slovačkoj, Bajči-Žilinski bolnica u Mađarskoj i Komarsal de Alkanjis u Španiji.

“Znali smo da ćemo se u 2020. vratiti trkanju kad se za to steknu uslovi i imali smo jasne namere od početka pandemije. Svima je održavanje zdravstvenog sistema u teškim uslovima pandemije bio prioritet.”

“Zdravstveni radnici su uradili neverovatan posao protiv Kovida-19 i bez njih ni auto-sport ne bi oživeo”, rekao je promoter serije Fransoa Ribeiro. “Borba sa virusom je daleko od završene, pa će se WTCR porodica i dalje truditi da pomogne i tokom 2021.”

I šampion WTCR Jan Erlaher ukazao je na značaj donacija za zdravstvo.

“Globalna pandemija je promenila živote svih nas. Činjenica da smo uspeli da se vratimo na trkačku stazu zasluga je svih zdravstvenih radnika širom sveta. WTCR porodica je želela da se na neki način oduži svim tim ljudima i da podigne svest”, rekao je najmlađi svetski turing šampion.