Zahuktava se: “honda sivik tajp R” FK7 zabeležila svoju drugu pobedu, prvu u Evropi

Pre dve nedelje “honda sivik tajp R” nove generacije upisala je prvu pobedu u svojoj takmičarskoj istoriji, a pozornica je bila japanska turing endurans Super Taikju serija.

Ovog vikenda, kreacija JAS motorsporta trijumfovala je i drugi put u svom relativno kratkom sportskom životu. Slavlje je obezbedio Nemac Majk Halder u drugoj trci TCR Nemačka, u koju je ušao sa 10. startnog mesta.

Taj rezultat je 22-godišnjem trkaču došao kao melem na ranu posle subotnjeg razočaranja: u prvom sprintu je krenuo s pol-pozicije i zabeležio najbrži krug, ali do cilja nije dospeo.

Identičan “sivik tajp R” FK7 na Ošerslebenu je vozio i Dominik Fugel. On je imao četvrto vreme na kvalifikacijama, a zatim je “počišćen” sa staze u ranoj fazi subotnje trke. Njegova “honda” je tom prilikom toliko oštećena da se za nedelju nije mogla osposobiti.

Fugelov mlađi brat Marsel startovao je u “siviku” generacije 2017. U trci 1 odustao je zbog gumi-defekta, a u nedeljnom sprintu iz igre ga je izbacio masovni karambol.

Mads Fišer, šef TCR projekta u JAS motorsportu, imao je razloga za zadovoljstvo posle Ošerslebena: “Pre dve nedelje, nova “honda sivik tajp R TCR” zabeležila je prvu pobedu u Japanu. Sada je postala pobednik i u vrlo konkurentnoj evropskoj seriji, trijumfalna je na dva kontinenta.”

“Halder je vozio izuzetno dobro i povratio se posle malerozne subote. On i njegov tim Honda Saksonija zaslužili su ovu pobedu, jer su bili najbrži tim celog vikenda. Šteta je ono što se dogodilo braći Fugel, ali sam siguran da će se sledeći put na Mostu pokazati u moćnom izdanju.”