Završen BoP test u Valensiji, rezultati početkom marta

Poslednji deo testa balansa performansi obavljen je u Valensiji na stazi Rikardo Tormo.

Tehničko TCR osoblje radilo je zajedno sa test vozačem Danijelom Lojdom i tehničkim delegatom FIA Karlosom Barosom.

Na stazu su izašli automobili koji nisu prošli homologaciju kao što su “lada vesta”, “alfa romeo đulijeta veloče” i “reno megan” i dva potpuno nova modela “lyink&co” i “hjundai veloster N”. Referentni automobil bio je “kupra”, prema čijem su poslednjem BoP-u svi bili setovani.

“U drugoj polovini prethodne sezone napravili smo zaista dobar balans performansi, pa smo odlučili da krenemo odatle”, rekao je Andreas Belu, šef tehničkog TCR odseka. “Kad smo završili i ovaj deo posla, preostaje nam da sklopimo sve segmente testa kao pazl”.

Danijel Lojd je već ranije izjavio kako mu je velika čast što je ponovo pozvan da bude test vozač na TCR BoP testu.

“Izgleda da sam prošle godine uradio dobar posao. Ove godine ima manje automobila, ali sam opet proveo dosta vremena na stazi i uradio mnogo posla. To je pomalo komplikovan posao, jer su razlike između automobila veoma male, pa je teško naći najbolju povratnu informaciju za svaki model u tako kratkom roku”, ispričao je bivši trkač u TCR internacionalnoj seriji.

Inicijalni BoP izveštaj biće obelodanjen početkom marta, ali će se nakon toga sve serije u kojima se takmiče TCR automobili moći da se izjasne o njemu. U skladu sa performansama na stazi, BoP će biti prilagođavan tokom sezone sistemom kompenzacione težine i sportskim pravilima svakog prvenstva ponaosob.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*