Zenge ispunio san povređenom redaru s Hungaroringa: Atila Laslo vozio trkačku “kupru”

Zenge motorsport i njegov novi WTCR vozač Bence Boldiž priredili su jednom redaru s Hungaroringa zadovoljstvo koje ovaj nikada neće zaboraviti.

Na privatnoj test sesiji na mađarskom autodromu, za volan Zengeove “kupre” seo je 31-godišnji Atila Laslo i izvezao dve sesije od po pola sata, ukupno 17 krugova. Pre dve godine, on je kao redar volonter teško povređen na DTM trci na Hungaroringu: u incidentu na pitlejnu izgubo je nogu.

Serbiaring je tog 3. juna 2018. s lica mesta izveštavao s DTM vikenda, pa podsećamo kako je tačno nastradao Atila Laslo.

Trka je startovala po suvom, ali je već u trećem krugu počela kiša. Lukas Auer, Bruno Spengler i Edoardo Mortara reagovali su ranim odlascima u boks i prelaskom sa slikova na gume s profilom. Ne usporivši dovoljno pre stajanja, ovi vozači su izgubili kontrolu na vlažnoj i kao led klizavoj betonskoj traci ispred svojih garaža.

Auer je prvi proklizao i pribio jednog od redara uz stub garaže, Mortara je takođe oborio redara, a Spengler je na sve strane razbacao svoje mehaničare. Trka je zbog toga prekinuta, ali se organizator izbrukao poslavši ambulantno vozilo u pitlejn pre crvene zastave, pa je ono intervenisalo dok su DTM automobili istovremeno ulazili radi zamene pneumatika.

Još tokom trke u Mođorodu pričalo se da je kod najteže povređenog moralo da dođe do amputacije, ali je tadašnje zvanično saopštenje govorilo samo o “teškim povredama nogu”. Međutim, ispostavilo se da lekari ipak nisu uspeli da spasu levu nogu Atile Lasla i amputirali su je ispod kolena.

Laslo umesto leve potkolenice ima protezu, jun 2018. zauvek mu je izmenio život, ali nije promenio njegova ljubav prema automobilskom sportu. Dve godine kasnije Zenge mu je ispunio dečačku želju i omogućio mu je da vozi trkački automobil. Pre ovog iskustva, Laslo je u kokpitu bivao samo kao suvozač, a jedino takmičarsko iskustvo sticao je u simulatorima i na kartingu.

“Test su organizovali Zoltan Zenge i njegov tim”, ispričao je Laslo. “Čuli su za moj san i videli su me da sam se vratio ulozi redara na WTCR trci na Hungaroringu 2019. i da sam i posle incidenta posvećen auto-sportu. Rešili su da mi ostvare san.”

“Uhvatim sebe kako i dalje sanjarim i razmišljam o trenutku kad sam sedeo za volanom “kupre TCR” i čekam signal za start. Zatim sam polako izašao na pitlejn i na stazu. Toliko sam sporo vozio u prvih nekoliko krivina da bih u putničkom automobilu bio brži. Najveći izazov bio je da prevladam sopstvene misli jer sam se pre testa bojao kako ću koristiti kočnicu.”

“Prema mojim planovima, želeo sam da kočim levom nogom jer tako rade profesionalci. Međutim, znao sam da ću morati veoma jako da pritisnem pedalu kočnice i nisam bio siguran da li to mogu da izvedem koristeći protezu. Tim je proširio pedalu kočnice – ako ne bih uspeo da je pritisnem protezom, ili ako bi se nešto neočekivano desilo, bilo bi prostora da je zgazim i desnom nogom. Proteza je morala da bude pričvršćena za pedalu da bi se sprečili nevoljni pokreti zbog g-sila u krivinama.”

Uprkos svim mojim početnim strahovima, mogao sam kočnicu da pritiskam dovoljno snažno levom nogom tokom celog testa i desnu sam držao samo na gasu. Posle nekog vremena, postao sam usredsređeniji i prepustio sam se onome što vozač doživljava, silama kojima je izložen na uzbrzanju, na skretanju i prilikom kočenja.”

“Na brifingu pre testa usaglasili smo se da cilj nije jurnjava za vremenom kruga, već samo iskustvo, osećaj vožnje trkačkog automobila. Tokom testa pored mene je bio Bence Boldiž. Pratio sam njegova uputstva i kočio sam dovoljno sigurno i rano u svim krivinama, ali sam čak i tako imao jedan nezgodan trenutak u krivini 11. Tada sam mogao da osetim šta znače hladne zadnje gume. Međutim, brzom kontrom sam uspeo da povratim kontrolu. Nisam sleteo sa staze i nastavio sam taj krug.”

Kao najbolje iskustvo s testa Laslo je naveo osećaj brze vožnje u trkačkom automobilu na pravoj stazi, “iako nije pokušavao da dostigne granice”. Mađar je upamtio svoj najbrži krug: 2:08.570.

Atila Laslo je pre incidenta 2018. radio kao grafički dizajner, ali ga taj posao posle rehabilitacije više nije ispunjavao. Zato se posvetio paratekbolu (mešavina stonog tenisa i fudbala), koji promoviše kao animator. Poručio je da bi rado testirao još trkačkih automobila i da bi pokušao i da se trka ako mu se prilika ukaže.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*