Zenge motorsport sa vajldkard trkačem na mađarskoj WTCR rundi

Iako Zenge motorsport više ne učestvuje u Svetskom kupu turing automobila, mađarska runda takmičenja neće proći bez tima velikog lokalnog maga turing trkanja, koji je na globalnu pozornicu izveo Norberta Mihelisa, Danijela i Norberta Nađa.

Na Hungaroringu će u Zengeovoj “kupri TCR” startovati 22-godišnji Tamaš Tenke, kao vozač sa specijalnom pozivnicom.

Tenke se tokom zime, takođe kao Zengeov pilot, takmičio u TCR Bliski Istok, u kom je završio kao četvrti u generalnom. On će posle izleta u WTCR nastaviti sezonu kao trkač u TCR Evropa.

“Ovo je za mene velika čast i neverovatna prilika”, kazao je Tenke, višestruki prvak u trkačkim simulacijama. “Imaću mnogo da naučim i neću ništa da predviđam. Želim da pređem što je moguće više krugova na treninzima i kvalifikacijama i da završim sve trke. To bi me učinilo zadovoljnim.”

Zoltan Zenge se za ovu sezonu posvetio drugim sportskim projektima, a trke u Mođorodu biće prilika njegovoj ekipi da se vrati u okruženje u kojem je neprekidno bila od 2010. do prošle godine.

“Drago nam je što se vraćamo u WTCR, pogotovu na našoj domaćoj rundi. Nema sumnje da Tamaša očekuje veliki posao, ali to mu je sjajna šansa da oseti visok nivo takmičenja i usvoji nove veštine koje samo mogu da mu pomognu da napreduje u ovom sportu. Vajldkard opcija je vrlo dobra za timove koji nisu u prilici da se takmiče cele sezone. Možda će biti i drugih prilika tokom godine”, komentarisao je Zenge.

Nova WTCR pravila za 2019. podrazumevaju da trkači sa specijalnom pozivnicom voze sa dodatnim balastom od 20 kilograma i da nemaju pravo da osvajaju poene, kako bi bili zaštićeni interesi vozača i timova koji u seriji nastupaju cele sezone.