Žil Magnus treći vozač Komtuju rejsinga u WTCR

Belgijski automobilista Žil Magnus, uz pomoć auto-saveza svoje zemlje, obezbedio je sedište u Svetskom kupu turing automobila za 2020.

Dvadesetogodišnji trkač još je jedan mladi takmičar koji je prošao školu TCR Evropa, kao i Mikel Askona, Luka Engstler i Atila Taši, posle koje će se okušati na svetskom turing nivou.

Magnus će ostati veran automobilu sa kojim je ušao u TCR svet, voziće “audi RS3 LMS” belgijske ekipe Komtuju rejsing. Osim borbe za generalni plasman, on će se boriti i za ruki trofej, koji je ustanovljen ove godine.

Ta činjenica je omogućila i njegovoj ekipi da prijavi treći automobil, jer po WTCR regulativama svaka ekipa može da ima samo dva, osim ako je jedan od njih nije ruki automobil.

Magnus je izabaran za nacionalni automobilistički tim Belgije između 500 kandidata, što mu je donelo stipendiju koja mu je omogućila učešće u TCR Evropa u TCR Beneluks 2019. Legendarni trkač Tom Kristensen bio je u žiriju kad je stipendija dedeljena i označio je Magnusa kao “vanserijski talentovanog”.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*