Anketa Serbiaringa: Za Mirka Milovanovića najbolji vozač u 2018. je Rene Rast, a Knega je Tarkvini potpuno oduševio


rošla sezona Svetskog kupa turing automobila po mnogima je bila jedna od najuzbudljivijih za mnogo godina.

Svetski šampion postao je Gabrijele Tarkvini, ali je mnogo kvalitetnih vozača učestvovalo u ovom takmičenju. Kako je decembar mesec u kom se svode računice za prethodnu godinu, i naš portal je odlučio da uradi nešto slično.

Organizovali smo malu anketu među vozačima sa prostora bivše Jugoslavije sa pitanjem ko je, po njima, ostavio najjači utisak u turing svetu 2018.

Srpski šampion Mirko Milovanović nije se odlučio za WTCR vozača, što pokazuje da i druge serije imaju veoma kvalitetne automobiliste.

“Nisam fan DTM, još manje Nemačke. Ipak, siguran sam da je Rene Rast jedan od najkompletnijih vozača moderne turing scene današnjice. Sigurno je da ima još vozača koji su pokazali i dokazali da mogu biti najbolji u bilo kojoj turing seriji, a pre svih Rob Haf. Ipak, za 2018. stavljam akcenat na Rasta.”

Hrvatski automoblista Žarko Knego sprema se za napad na evropsku scenu. On je kupio “kupru” koju su vozili Mladen Lalušić i Nikola Miljković, ali još ne zna gde će se takmičiti 2019. godine. Njegovo mišljenje poklapa se sa većinom vozača iz regiona.

“Definitvno Gabrijele Tarkvini, jer čovek sa toliko godina vozi, a kao da mu je dvadeset. Konstantan je bio i meni je uopšte jedan od najdražih i najdugovečnijih vozača na turing sceni. Gledao sam ove godine uživo WTCR na Hungaroringu gde je u trci 3 pobedio i fascinirala me je njegova brobenost u tim godinama, ali i konstanta solidna vožnja tog vikenda.”

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*