Askona slavio na ulicama Poa, posle udesa Mihelisa i Tašija na startu druge trke

Photo Gregory Lenormand / DPPI

Španski trkač Mikel Askona u “hjundai elantri” pobednik je druge trke prvog trkačkog vikenda Svetskog kupa turing autombila.

On je krenuo sa trećeg startnog mesta, a već na prvoj krivini dogodio se udes između Mihelisa i Tašija, što je širom otvorilo vrata Špancu da preuzme vođstvo.

Na startu je Mihelis zatvorio putanju Tašiju, što je rezultiralo kontaktom, a u gužvi koja se stvorila iza njih najjače udarce su dobili Benani i Magnus, koji su odustali, dok je Miler uspeo da se održi u trci sa oštećenjem zadnjeg branika.

Mihelis je ostao u boksu, a Tašija je ekipa posle provere vratila u trku.

Na stazu je izašlo sigurnosno vozilo, a na restartu je Urutija sjajno krenuo i nekoliko puta ulazio u preticanje Askone.

Urugvajcu nije pošlo za rukom da preuzme vođstvo, a Španac je brzo napravio prednost veću od tri sekunde.

U narednom krugu popustio je prednji desni pneumatik na Erlaherovom automobilu, a defekt se dogodio pred ulazak u boks, pa je branilac titule uspeo da stigne do ekipe, promeni gumu i vrati se na stazu.

U nastavku trke nije bilo uzbuđenja, Askona je održavao veliku prednost ispred Urutije i lako stigao do prve pobede. Na treći stepenik podijuma popeo se Ma, a iza njega su se plasirali Berton, Gerijeri, Miler i Đirolami.

Solidan nastup imao je Haf, prošavši pored karirane zastave kao osmi, ispred Bjerka, Monteira, Nađa i Koronela.

Taši se dokopao 13. mesta, a Eralher je uzeo dva boda za 14. mesto.

Posle prve WTCR runde u generalnom plasmanu vodi Đirolami.

Naredna runda zakazana je za tri nedelje na Nirburgring-Nordšlajfeu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*