Benani posle pobede u Vuhanu: Morao sam da vozim na 110% svojih mogućnosti

Photo Jean Michel Le Meur / DPPI

Dvadeset i dve trke je čekao Mehdi Benani dok nije stigao do prve pobede u Svetskom kupu turing automobila.

Marokanac je već stizao do podijuma, osvajao je druga mesta na domaćem terenu u Marakešu i na kineskom Ningbou, ali je tek na ulicama Vuhana prvi prošao kroz cilj.

Ovaj rezultat mnogo će značiti za Benanijevo samopouzdanje, uzdrmano posle udesa i lakših povreda stečenih u karambolu na startu prve trke u Vila Realu.

Mehdi je postigao deseto vreme u drugoj rundi kvalifikacija, to mu je donelo pol-poziciju za trku 2 i iskusni trkač iz Feza umeo je to da iskoristi.

U završnim krugovima tog sprinta gume na SLR “golfu” već su se potrošile, pa je Benaniju opasno zapretio Orelijen Komt u “pežou”. Ipak, Benani je u duelu ispao pametniji: pustio je konkurenta da pogreši i prebrzo uđe u ukosnicu, a zatim se vratio na čelo i trijumfalno prošao kroz cilj.

Od početka vikenda je bilo jako teško. Auto je bio težak posle mog podijuma na Ningbou i u vožnji sam morao da dajem 100, pa i 110% svojih mogućnosti”, kazao je automobilista iz Feza, a potom opisao finiš trke 3.

“Znao sam da ću se od 12. ili 13. kruga mučiti s gumama i tako se i desilo. Komtov auto je bio otprilike 60 kilograma lakši. On mi se isuviše približio u poslednja tri kruga, a kada me je prestigao, znao sam da će mu biti praktično nemoguće da zaustavi auto na ukosnici na putanji koju je odabrao. Veoma sam srećan.”

Benani je za kraj imao i ličnu poruku: “Ovo je lepa pobeda, jer se mnogo šta dogodilo od mog udesa u Vila Realu. Pobedu posvećujem kralju Maroka koji je mnogo učinio da bi me načinio profesionalnim vozačem.”

 Mehdi je u Vuhanu upisao 2 boda i u trećoj trci, koju je završio kao deveti, pa sada ima 121 poen. Na tabeli je trinaesti, između vozača “audija” Gordona Šedena i Natanaela Bertona.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


2 + 14 =