Berton: Mnogo smo radili na “audiju” i “audi” mi je mnogo pružio

Prva pol-pozicija u Svetskom kupu turing automobila 2020. pripala je vozaču Komtuju “audija” Natanaelu Bertonu.

Francuski pilot izvezao je celu WTCR sezonu 2018, prošle godine ga nije bilo na “supergridu”, ali se u kategoriju vratio i odmah na otvaranju prvenstva na Zolderu postigao je rezultat kakav mu nikada ranije nije pošao za rukom.

Berton je u Q3 deonici kvalifikacija vozio poslednji, a idealno startno mesto i 5 bonus bodova doneo mu je krug od 1:35.486. Njime je na drugo mesto zbacio Jana Erlahera, vozača Cijan rejsing Lynk&Co tima.

“Vrlo dobro smo radili u predsezoni, imali smo vremena da testiramo i momci su uradili vrlo dobar posao s “audijem”, ocenio je Berton. “Moj krug je bio prilično brz, posebno u poslednjem sektoru. Znao sam da moram da dam sve od sebe i auto mi je to pružio. Srećan sam zbog svih momaka i svakako sam zadovoljan svojim krugom.”

Photo Frédéric Le Floc’h / DPPI

Erlaher je morao da se zadovolji drugim startnim redom, uz zakašnjenje od 31 hiljaditinke i to nije lako progutao.

“Dobre kvalifikacije, ali sam ih završio tri stotinke od pol-pozicije. Kad izgubite s tako malom razlikom, to pomalo frustrira. Dao sam sve od sebe, vozio sam na ivici, ništa nisam ostavio u rezervi, ali sam zbog male greške u poslednjem sektoru izgubio 1,5 destinku. To je bilo najbolje što sam mogao. Međutim, imamo sutrašnju trku da se povratimo. Računam na to da ću osvojiti puno bodova. Idem na pobedu!”, najavio je Erlaher, lider serije sa 9 kvalifikacionih bodova.

Ruki Žil Magnus bio je najbrži u drugoj rundi kvalifikacija, dok u trećoj nije uspeo da ponovi takav plasman. Ipak, i njemu je na domaćoj pisti malo nedostajalo do samog vrha: 41 hiljadita do timskog kolege Bertona i samo stotinka do Erlahera.

Belgijski WTCR debitant je izjavio: “Nikako ovo nisam očekivao. Ovo je WTCR, najviši svetski nivo turing trkanja. Treće mesto je neverovatno, ali me malo frustrira što zaostajem 40 hiljaditih i znam da sam napravio grešku. Sektori 2 i 3 su bili skoro savršeni, bolje nisam mogao. Međutim, u sektoru 1 sam izgubio malo vremena i to me malo frustrira. Prvi put sam u superpolu, bilo je stresno, ali sam zadovoljan. I trebalo bi da sam srećan, zbog čega se uopšte žalim?”

Još jedan WTCR debitant, Santjago Urutija, dovezao je “lynk&co03” do četvrtog mesta u “superpolu”. Na mahove je previše forsirao, pa je kasnio skoro 4 desetinke za Bertonom, ali je generalno pokazao zašto je odabran za četvrti kokpit kineskog automobila.

Urugvajac je otvorio srce: “Zadovoljan sam kvalifikacijama i svime što sam učinio dok nismo ušli u Q3. Pogrešio sam, ali mi je drago zbog tima, pokazali smo da imamo tempo. Ovo je dobar početak sezone, moj dobar početak u WTCR, konkurencija je vrlo jaka. Sutra će biti bolje, kad se budu delili trkački bodovi. Sada sam, naravno, presrećan.”

Veteran Ivan Miler izborio je svoje Q3 mesto, ali mu je sudbinu odredila greška na prvoj krivini, koja ga je na cilju koštala skoro šest desetinki i upropastila mu sve šanse. Stoga je krajnji rezultat pozicija pet.

“Uzbudljive kvalifikacije. Uspeo sam da uđem u Q3, nažalost u prvoj krivini desilo se snažno preupravljanje, izgubio sam više od pola sekunde. Ne mislim da sam mogao da osvojim pol-poziciju, ali mi je bar prvi red bio nadomak ruke. Moja greška”, priznao je Alzašanin.

Lep rezultat postigao je Žan-Karl Verne u svom prvom takmičarskom nastupu s Ferarisovom “alfa romeo đulijetom”. Deveto vreme znači i start iz prvog reda u parcijalno inverznoj rešetki prvog nedeljnog sprinta, zbog čega je Džej-Kej zadovoljan.

“To je bio moj cilj, da uđem u prvih 10. Izveli smo dobar posao, poboljđali smo auto na testovima i mislim da je ovo najbolje što smo mogli. Male su razlike od šestog do dvanaestog mesta. Tim i ja se još upoznajemo i učimo kako da radimo zajedno. Mislim da možemo da imamo sjajnu sezonu. Ovde smo svi na podjednakoj težini i cilj je da sada osvojimo bodove. Posle će doći i kompenzaciona težina, svi drugi će biti teži od nas i tada ćemo moći da se borimo za pol-poziciju. Sutra moramo da nastavimo da se borimo”, ispričao je Verne

Veliko razočaranje priredio je Hjundai, čiji je najbrži vozač bio aktuelni prvak Norbert Mihelis, sa tek dvanaestim vremenom, jedini predstavnik korejskog brenda koji nije eliminisan u Q1 fazi.

Norbiju je preostalo jedino da se nada kojem bodu: “Ovo nam nije bio najbolji dan. Kvalifikacije su bile prilično razočaranje, završili smo van top 10, što znači da nisam ispunio cilj koji sam postavio. Nalazimo se u teškoj poziciji za trke, jer obe moram da startujem dvanaesti, to je manje-sredina kolone. To znači da nas očekuju izazovne trke. Ipak, postoji šansa da se osvoje bodovi, a videli smo prošle godine da se svaki bod računa. Pokušaću da dam sve od sebe i da sutra budem pametan.”

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*