Bjerk posle Slovačke: Do Zandvorta će biti mnogo neprospavanih noći

Ekipa Cijan rejsing imala je izuzetno težak vikend u Slovačkoj, jer je njihov auto “lynk&co” bio najteži na stazi, a snaga motora im je smanjena na 97,5 odsto.

Ivan Miler i Ted Bjerk osvojili su nešto bodova, dok su Jan Erlaher i Endi Priol iz Slovačke otišli sa nulom.

Četvorostruki šampion sveta uspeo je da stigne do jednog sedmog, jednog devetog i jednog 11. mesta.

“Mislim da je to najbolje što sam mogao da izvedem ovog vikenda. Prvi put smo sa novim automobilom na ovako brzoj stazi. Uz težinu i redukciju snage motora znali smo da neće biti lako”, prokomentarisao je Miler.

Bjerkovo 11. kvalifikaciono vreme za trke 2 i 3 bile je najbolji rezultat od Cijanovih vozača, a u trećem sprintu je kao 11 i prošao kroz cilj.

“Vikend je bio užasno težak, gubili smo mnogo na pravcima. Uspeli smo da osvojimo nešto poena, a s obzirom na to da već sledećeg vikenda ponovo izlazimo na stazu, do Zandvorta će biti mnogo neprospavanih noći”, rekao je Šveđanin.

Najbolji rezultat Erlahera i Priola su 17. i 18. mesto u drugoj trci.

“Ovo je vikend za zaborav, ali i jedan od onih od kojih se mnogo nauči. Uvek je bilo teških trenutaka u trkanju, pa ja sad gledam unapred, kako bih se vratio snažniji na Zandvortu”, ispričao je Erlaher.

“Od početka smo znali da ovo neće biti naš vikend, ali smo se borili do kraja i barem sačuvali naše automobile od oštećenja”, kratko je kazao Priol.

Uprkos svemu što se vozačima “lynk&co” dešavalo na Slovakija ringu, Bjerk se održao u plasmanu na petoj poziciji, a Cijan je treći u poretku timova.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


1 × 4 =