Bjerk: Prošle godine smo na Ningbou osvojili sve, nema razloga da ne očekujemo reprizu

Lynk&co Cijan rejsing dočekao je svoju domaću trku u Svetskom kupu turing automobila.

Izlazak na Ningbo međunarodni park brzine, kako glasi puno ime kineskog autodroma, predstavlja premijerni takmičarski nastup brenda pred domaćom publikom, a za tu priliku je ekipa sebi kao cilj postavila pobede.

Kao trećeplasirani u generalnom Ted Bjerk je najbolje rangirani pilot kinesko-švedske operacije. On je prošle godine osvojio dva od tri WTCR sprinta na Ningbou, tada u “hjundaiju” ekipe YMR.

“Tokom letnje pauze nije bilo odmora, ja sam postavio novi rekord kruga na Nordšlajfeu za Lynk&co putnički automobil i taj osećaj je izvanredan. Staza mi savršeno odgovara i nema razloga da ne očekujemo da ćemo se boriti za iste rezultate kao prošle godine, kada smo osvojili sve! Sada će sve biti mnogo teže, jer borba za titulu usijava i svi su pod presijom da osvoje što je moguće više bodova. Moramo da se pokažemo na domaćoj Lynk&co trci, a ja sam za to spreman,” rekao je Šveđanin.

Na Ningbou se 2018. u pobednike upisao i Ivan Miler.

“Prošle godine smo na Ningbou vozili izvanredne trke i ne treba ni reći da mi je cilj da se i ove godine popnem na najviši stepenik pobedničkog postolja”, kazao je Alzašanin, koji je 2018. osvojio trku 2 na kineskom autodromu.

Njegov sestrić Jan Erlaher bio je bodovno najuspešniji trkač Lynk&co Cijan rejsinga na prethodnom vikendu u Vila Realu, gde je u prvom i trećem sprintu izašao na podijum.

“Morao sam žestoko da se borim za podijume u Portugalu, a od predstojećeg vikenda želim još više”, najavio je trkač iz Miluza. “Nismo predaleko od vodeće petorice, a ja nameravam da budem u top 5 poretku kada budemo odlazili iz Kine. Daćemo sve od sebe da sve naše kineske navijače učinimo ponosnim na našoj domaćoj trci.”

Endi Priol je jedini iz Cijanovog kvarteta vozača bez takmičarskog iskustva na Ningbou. Stoga se trostruki WTCC šampion za dolazeću WTCR rundu spremao u simulatoru ekipe u Geteborgu.

“Drago mi je što se tim ponovo okuplja”, kazao je Englez. “Letnja pauza je prijala, ali mi je nedostajalo trkanje, a ono što dolazi biće izuzetno zabavno, jer ću morati mnogo da naučim. Na sreću, proveo sam nekoliko dana u simulatoru u Švedskoj i upoznao sam stazu, koja deluje prilično tehnički zahtevna. Nadam se da ću imati uspešnu drugu polovinu sezone.

Cijan rejsing ima moćne rezultate na Ningbou. Sprovodeći Volvo fabričku WTCC operaciju, tim je upisao pobedu, drugo i treće mesto na WTCC rundi 2017. Šveđani su zaslužni i za prošlogodišnje uspehe Ivan Miler rejsinga, u čijoj je kampanji bio pravi nosilac.

Poštujući značaj nastupa pred domaćom publikom, kineski brend planira da maksimalno iskoristi priliku za sopstvenu popularizaciju, pa će tokom trkačkog vikenda biti organizovana je i isporuka novih putničkih “lynk&co03” modela njihovim vlasnicima.

U timskom poretku Lynk&co Cijan rejsing zauzima drugo mesto, uz 73 boda zaostatka za Minih motorsportom. Tokom svakog vikenda maksimalno je moguće osvojiti 85 poena.

Trkački vikend u Kini počeće u petak, prvom trening sesijom. Drugi trening, kvalifikacije i trka 1 voze se u subotu. Za poslednji dan vikenda predviđene su još jedne kvalifikacije, kao i poslednje dve trke.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


fourteen − fourteen =