BRC rejsing: U Slovačkoj smo osvojili manje nego što smo zaslužili, u Mađarskoj tražimo pobedu

BRC rejsing, tim koji je dao jedinu dvojicu dosadašnjih osvajača Svetskog kupa turing automobila, stigao je do prvog podijuma u 2020. tek na trećoj, slovačkoj WTCR rundi.

To je zasluga Gabrijelea Tarkvinija, koji se u prvom sprintu vikenda sa “hjundaijem i30 N TCR” poput duha probio s petog startnog mesta na drugu poziciju na cilju.

Oštetivši spliter u Q2 rundi, Tarkvini nije mogao da računa na ikakvo pristojno vreme, pa je u preostalim trkama na Slovakija ringu morao da startuje iz sredine kolone, kao jedanaesti.

Italijan u nastavku vikenda nije imao nimalo sreće. U trci 2 mu je presudio Atila Taši i izbacio ga s piste pre druge krivine, dok u poslednjoj vožnji vikenda Gabrijele nije prošao ni prvu krivinu. Bočni udarac jednog “lynk&co03” automobila katapultirao ga je pravo u čeličnu ogradu.

WTCR šampion Norbert Mihelis je imao odličan kvalifikacioni tempo, ušao je u Q3 rundu i zabeležio drugo vreme. Zato su sve njegove nade bile usmerene ka startu iz prvog reda u trci 3, ali je Norbiju bilo suđeno razočaranje.

Dok je vodio dvoboj za prvo mesto sa sestrinskim “hjundaijem” Nikija Katsburga, Mađara je na prilazu krivini 2 udario Žan-Karl Verne. Pokazavši zavidnu kontrolu nad automobilom, Mihelis se održao na pisti, ali je doživeo ogroman pad u plasmanu. Do karirane zastave se oporavio dovoljno da trku završi deseti, daleko od pozicija na koje je reflektovao.

Mihelis se osvrnuo na slovački i najavio mađarski vikend: “Vodio sam neke dobre bitke na Slovakija ringu i prve dve trke završavao sam kao deseti i sedmi, ali je u mom fokusu bilo da osvojim podijum u trci 3. Imao sam sjajnu poziciju i dobar start, ali sam onda dobio udarac otpozadi. Imao sam sreće da obuzdam auto i dao sam sve od sebe da se vratim.”

“Uspeo sam da osvojim pristojne poene u Slovačkoj, ali od svoje domaće runde želim nešto više. Te trke jedva čekam. Svake godine mi je poseban doživljaj kada odem na Hungaroring, i to zbog atmosfere. Ovog puta nažalost nećemo imati gledaoce i biće pomalo čudno. Staza mi se sviđa i trebalo bi da imamo dobre šanse da osvojimo mnogo bodova.”

Tarkvini nije preterano lomio glavu zbog malera u Slovačkoj, doživljavajući ih kao sastavni deo posla: “U prvoj polovini prve slovačke trke moj “hjuindai” je bio vrlo dobar, napadao sam i uživao sam u tome. Moje trke 2 i 3 bile su veoma kratke, ali ponekad je trkanje takvo. Hungaroring mi se sviđa i mislim da tamo možemo da osvajamo podijume i bodove. U predsezoni smo na toj stazi testirali i moj osećaj u automobilu bio je vrlo dobar. Nadam se da ćemo izvesti puno preticanja i da ćemo ponovo završiti na podijumu.”

Hungaroring otvara drugu WTCR polusezonu, na 4.381 metar dugačkoj pisti u Mođorodu su i Tarkvini i Mihelis prošle godine izašli na pobedničko postolje.

Norbi je pred svojom publikom 2019. osvojio i pol-poziciju s prednošću od samo 8 hiljaditih. Ekipa iz Keraska u Mađarskoj računa na bodove i najavljuje da bi se tu upustila u potragu za prvom pobedom u godini.

“Zamah je prednost uzastopnih trkačkih vikenda”, istakao je BRC direktor Gabrijele Rico. “U Slovačkoj smo imali dobre kvalifikacione performanse, ostvarili smo cilj i finiš na podijumu, ali smo u trkama osvojili mnogo manje nego što smo zaslužili. Nažalost, doživeli smo tri različita incidenta, i to krivicom drugih vozača. Ostali smo uskraćeni za ono što je moglo da se desi, a to je potencijalna pobeda u poslednjoj trci.”

“Tempo “hjundaija” u Slovačkoj uliva nam samopouzdanje, na dolazećoj rundi nam je cilj da osvojimo više bodova i daćemo sve od sebe da na Hungaroringu osiguramo još podijuma.”

Po receptu primenjenom u Slovačkoj, u subotu su na rasporedu oba treninga i kvalifikacije, koje će definisati startni raspored za sve tri nedeljne trke. Prvi i drugi sprint imaće po 12 krugova, a treći se vozi na distancu od 15 krugova.

Mihelis je trenutno četrnaesti, a Tarkvini petnaesti u generalnom WTCR poretku. BRC Hjundai N Lukoil skvadra korse zauzima sedmu poziciju u konkurenciji ekipa.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*