Cijan rejsing slavi treću uzastopnu FIA turing titulu i poručuje: Sledeće godine je cilj dupla kruna

WTCR Malaysia

Cijan rejsing i Lynk&co imali su razloga za zadovoljstvo u Maleziji, iako su njihovi puleni Ivan Miler i Ted Bjerk na Sepangu izgubili svoje bitke za vozački WTCR naslov, i iako su ih pojedini Hjundai konkurenti razjarili svojim vožnjama.

Tim za koji su Francuz i Šveđanin vozili u 2019. ispunio je svoj prioritetni zadatak i osvojio ekipnu titulu u Svetskom kupu turing automobila.

Kruna je izborena s prednošću od 34 boda u odnosu na tim BRC Hjundai skvadra korse, a treći je u kategoriji klasifikovan Minih motorsport, s još 52 poena manje.

Organizaciji Kristijana Dala to je treći turing naslov u nizu. Sa Volvoom su trijumfovali u Svetskom turing šampionatu 2017, a godinu kasnije Cijanovi inženjeri i tehničari stajali su iza projekta Ivan Miler rejsing, koji je stekao inauguralnu WTCR timsku titulu.

Ovogodišnje postignuće je istorijsko jer je ostvareno s brendom Lynk&Co, koji je postao prva kineska automobilska marka sa FIA svetskom titulom.

Kinezi nisu žalili ni truda ni sredstava u angažovanju najsposobnijeg personala, pa su se u garaži njihovog tima mogla videti mnoga inženjerska lica poznata iz RML šampionskih WTCC dana, poput Rona Hartvelta, Dankana Lejkoka i Krisa Kronina.

“Tri titule u nizu, to je zaista neverovatno”, ocenio je Dal, osnivač i direktor Cijan rejsinga. “Osvojili smo je u prvoj godini s brendom Lynk&co i to je isupnjena misija. Dogodine su nam cilj definitivno obe titule.”

Tim menadžer ekipe Fredrik Valen ocenio je vikend na Sepangu kao jedan od najtežijih koje je tim doživeo: “Svi su zaista zapeli kada nam je bilo najpotrebnije i ponosan sam na sve ljude u ekipi, treću godinu uzastopce smo šampioni sveta.”

Bjerk i Miler osvojili su ukupno sedam trka za Cijan Racing Lynk&co, dok je Endi Priol upisao jednu pobedu za sestrinsku operaciju Cijan performans Lynk&Co. Od četvorice vozača ekipe i brenda samo se Jan Erlaher nije peo na najviši stepenik podijuma.

Alexander Murdzevski, Head of Geely Group Motorsport, the company behind the Lynk & Co 03 TCR racer, said:

“Projekat “lynk&co 03 TCR” sklopljen je u rekordnom vremenu”, istakao je Aleksandar Murdževski, šef sportskog odseka Džili holdinga, vlasnika Lynk&Co brenda

“Od planova do gotovog automobila prošlo je manje od 25 nedelja i tome je doprinela skoro svaka ispostava u svakoj zemlji u kojoj imamo članice grupe. Ponosni smo i srećni što je Cijan rejsing osvojio titulu, i što je to učinio po visokim sportskim standardima, od prve trke pa do kraja sezone.”

U Džili grupi ocenjeno je da je njihova ekipa pokazala posvećenost, profesionalizam i timski duh, čime je izgrađena čvrsta platforma za napad na obe WTCR titule u 2020.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


20 − 17 =