Cijanov prioritet timska titula, Miler “bez presije”, Bjerk ne gubi nadu

Lynk&co Cijan rejsing došao je na Sepang, na finalnu rundu Svetskog kupa turing automobila, sa timskom titulom kao zacrtanim primarnim ciljem koji treba da ostvari.

Cijan rejsing, ovog puta u partnerstvu s kineskim proizvođačem, nameran je da ispiše istoriju u automobilskom sportu. Timska titula osvojena na Sepangu bila bi prva do koje je jedan kineski brend stigao na svetskom nivou.

Takođe, ako se gledaju WTCC sezona 2017. i WTCR sezona 2018, Cijan rejsing je zajedno sa Volvoom i Ivan Miler rejsingom osvojio dve prethodne svetske timske titule i eventualna treća u nizu bila bi još jedno istorijsko postignuće.

U aktuelnom ekipnom poretku, Lynk&co Cijan rejsing ima 72 boda više od Hjundai klijentskog tima i 88 više od Hondinih mušterija. Na poslednjem vikendu u timskoj konkurenciji je moguće osvojiti još 145 poena.

“Timski šampionat je naš cilj broj jedan na Sepangu. WTCR 2019. je najteži i najkonkurentniji šampionat u kojem smo se ikada trkali. Rešeni smo da završimo na vrhu i treću godinu u nizu”, istakao je Kristijan Dal, direktor i osnivač Cijan rejsinga.

Bez obzira na Dalov stav, za publiku je daleko atraktivniji četvoromeč za vozačku krunu. U kvartetu preostalih pretendenata na taj naslov, kinesko-švedska kombinacija ima čak dva pulena, Ivana Milera i Teda Bjerka.

Strateški, tim je u Makauu odlučio da svim snagama podupre Milerov pokušaj napada na WTCR krunu, ali ni Bjerk nije bez šansi.

“Stižem na WTCR finale bez presije. Sepang će svima biti nepoznanica, moraćemo brzo da se adaptiramo. U sezoni se dešavalo svašta, ali smo se u njenoj završnici pokazali moćno i tako ćemo nastaviti i na finalu u Maleziji”, rekao je Miler, treći u geneeralnom, 11 bodova iza lidera serije.

Bjerk zna kako se osvaja svetska titula: na uzbudljivoj završnici u Kataru 2017. izborio je svoj prvi i zasad jedini planetarni naslov. Četvrti je na vozačkoj tabeli, 28 poena udaljen od vodećeg, a na Sepangu je pilotima na raspolaganju još 85 bodova.

“Ovo je, bez sumnje, najteža borba za titulu u kojoj sam ikada učestvovao. Međutim, osećam se moćno i nisam odustao od titule. Ipak, moramo da budemo pametni i to je jedna od naših ključnih prednosti, što Ivan i ja radimo zajedno u toj borbi”, kazao je Šveđanin, kome već po timskoj hijerarhiji u ovom internom okršaju pripada potčinjena uloga.

I Jan Erlaher ima svoj cilj: da ostane peti u generalnom, i to u zoni u kojoj sedmorica vozača staju u interval od 16 poena.

Mladi trkač iz Miluza ima lične ambicije, ali je i svestan većeg, timskog zadatka: “Definitivno mi je cilj da osiguram apsolutno peto mesto, ali je glavni cilj svih nas u timu da osvojimo timski naslov. Sepang će bez sumnje biti istinski izazov i tome se radujem.”

Trostruki WTCC šampion Endi Priol probio je led i zabeležio prvu WTCR pobedu na uličnoj stazi Makau Guja. Trkač sa Gernzija u usponu je forme tokom cele azijske turneje, pa bi tako da nastavi i u Maleziji.

“Pobedio sam u Makauu, borio sam se za pol-poziciju u Japanu i posle toga znam koliko je auto konkurentan. Želim da održim taj zamah i tokom poslednjih trka u godini. Usredsrediću se na svoje što bolje izdanje i na nastavak uzlazne putanje mojih performansi”, najavio je Priol.

Kompletna FIA WTCR akcija u Maleziji odvija se tokom dva dana, u petak i subotu.

Treninzi se voze u 3 i 5:45 ujutru, a kvalifikacije istog dana u 8:15 i 12:30 (sve po srednjoevropskom vremenu).

Nedeljne tri trke startuju u 8:15, 11:15 i 13:10 (takođe CET).

Prvi i drugi sprint voze se na distancu od po 9 krugova, a treći je najduži i trajaće 12 krugova. Poslednja trka malezijskog vikenda, ali i cele sezone, biće održana pod veštačkim osvetljenjem – po lokalnom vremenu ona počinje u 20:10.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


14 − two =