Činjenice za brzi vikend: O Ningbou nije loše znati i ovo…

Trke 19, 20 i 21 aktuelne sezone Svetskog kupa turing automobila voze se na Ningbo međunarodnom parku brzine.

Osnovne podatke i satnicu vikenda možete pronaći ovde, a u tekstu koji sledi pozabavičemo se još nekim detaljima koji mogu da koriste u praćenju sedme WTCR takmičarske runde.

Kineski autodrom delo je Alana Vilsona, koji je projektovao još dvadeset trkačkih staza širom sveta. Po FIA i FIM gradaciji, trkalište ispunjava standarde ranga 2.

Ningbo je jedna od samo dve staze na kalendaru Svetskog kupa turing automobila koje se voze suprotno smeru kretanja kazaljke na satu. Druga je Mulaj El Hasan u Marakešu.

Devetorica od 26 WTCR takmičara nikada ranije nisu vozila Ningbo. To su: Mikel Askona, Augusto Farfus, Danijel Haglef, Juan Kristoferson, Nils Langefeld, Benjamin Lojhter, Tijago Monteiro, Endi Priol i Atila Taši.

U pitanju je domaća trka Lynk&co Cijan rejsinga, jer je vlasnik brenda kineska Džili grupa.

“Kod kuće” je i takmičar iz Šangaja Ma Ćinghua, pilot Mulzanove “alfa romeo đulijete”, prvi Kinez – osvajač jedne trke FIA svetskog šampionata (2014. u “sitroenu C-elize”). Zahvaljujući ovogodišnjem trijumfu na Slovakija ringu, Ma je i prvi Kinez sa WTCR pobedom.

Najbrži WTCR kvalifikacioni krug na Ningbou izvezao je Ted Bjerk u “hjundaiju i30 N TCR”, u vremenu 1:50.371 (prosek 130.7 km/h). Istom vozaču pripada i trkački rekord kruga u vremenu 1:51.640 (prosek: 129.3 km/h). Oba rezultata zabeležena su prošle godine u septembru, kada je WTCR prvi i dosad jedini put došao na ovu pistu.

Prvi i drugi sprint nastupajućeg vikenda imaće distancu od po 13 krugova (52,130 kilometara), a treći je duži, trajaće 16 krugova (64.160 km)

Svih sedam prisutnih brendova osvajalo je trke u tekućoj WTCR sezoni.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


six + sixteen =