Đirolami gostuje u “hondi” na rundi TCR Australija

Photo Florent Gooden / DPPI

Čim bude završio WTCR nastup na Ningbou, Hondin trkač Nestor Đirolami otputovaće u Australiju, gde ga očekuje jednokratni gostujući start u tamošnjem nacionalnom TCR prvenstvu.

Bebu će se trkati na stazi Sendaun, na pretposlednjoj rundi TCR Australija u jednom od “sivika” ekipe Vol rejsing (Wall Racing), zajedno s celosezonskim pilotima Honde Tonijem D’Albertom i Džonom Martinom.

“Uzbuđuje me prilika da se trkam u TCR Australija”, kazao je Argentinac. “Nikada ranije nisam vozio ni na jednoj od tamošnjih staza i radujem se novim iskustvima na Sendaunu.”

“Vol rejsing je izvanredan tim, ove sezone su već osvajali trke, a ja sam siguran da mogu dobro da sarađujem sa Džonom i Tonijem i da možemo da isporučimo dobre rezultate.”

“Međutim, to neće biti lako jer je nivo takmičenja veoma visok, ima mnogo vrhunskih vozača sa iskustvom u Superautomobilima i u GT trkama, kao i mladih pilota koji obećavaju.”

Na australijskom nastupu Nestora očekuje i jedna nepoznanica.

“Ja odlično poznajem “hondu sivik tajp R TCR”, ali su mi Mišlen pneumatici novina. U početku će mi biti veliki izazov da se naviknem na drugačije ponašanje automobila koje one izazivaju.”

Đirolamijevu avanturu na Sendaunu pomoći će inženjer JAS motorsporta, koji će iz Italije doputovati na rundu TCR Australija.

“Fantastično je što ćemo imati fabričkog vozača”, izjavio je vlasnik Vol rejsinga Dejvid Vol.

“Već neko vreme sam pokušavao da nešto izvedem zajedno sa Nestorom. Mnogo su mu pričali o australijskoj TCR seriji i njega zanima da vidi o čemu se tu radi.”

“Njemu nije potrebno da se upoznaje s ovim automobilima i ima ogromno iskustvo sticano širom sveta.”

“Nadam se da na Sendaunu možemo da startujemo iz trka i odmah ga smestimo na vrh. Nema sumnje da će to imati pozitivno dejstvo na naše stalne vozače D’Alberta i Martina.”

Osim takmičarskih iskustava u rodnoj Argentini, od kojih je najznačajnije ono u SuperTC2000 seriji, krunisano parom vozačkih titula, Đirolami je vozio i WTCC, Brazilski V8 stok šampionat, a danas je redovan u Svetskom kupu turing automobila.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


five × two =