Đirolami osvojio prvu pol-poziciju u sezoni, startuje ispred Gerijerija i Milera

Argentinac Nestor Đirolami za volanom “honde sivik” ekipe Minih motorsport osvojio je prvu pol-poziciju u novoj sezoni Svetskog kupa turing automobila.

Iza njega će na stazu Po startovati timski kolega i sunarodnik Esteban Gerijeri, dok će sa treće pozicije krenuti najbolje plasirani vozač Cijan rejsinga Ivan Miler.

Posle haosa koji je nastao nakon izletanja Teda Bjerka u Q2 i prekida koji je trajao gotovo sat vremena, u Q3 su se plasirali i Natanael Berton i Ma Ćinghua.

Branilac titule Jan Erlaher nije mogao dalje od šestog mesta, a najbrži iz obe trening sesije Santjago Urutija osvojio je tek sedmo startno mesto.

Mikel Askona, koji ove sezone brani boje Hjundaija, krenuće sa osme pozicije, ispred Atile Tašija i Norberta Mihelisa, koji je desetim vremenom uspeo da obezbedi pol-poziciju za inverzni startni raspored.

U obe trki kao 11. ulazi Žil Magnus, ispred Teda Bjerka, ukoliko mu auto bude osposobljen na vreme. Rob Haf je odvezao krug dovoljan za 13. poziciju, a iza njega kreću Mehdi Benani, Tijago Monteiro, Tom Koronel, Danijel Nađ i vajldkard trkač Erik Kajrole.

Prva trka je na programu od 13.15.