Đirolami: Ove sezone moramo da pokušamo da budemo pametniji nego prethodnih

Vozači Minih motorsporta Nestir Đirolami i Esteban Gerijeri superiorno su počeli novu WTCR sezonu.

Đirolami je slavio ispred Gerijerija u trci 1, dok su u drugoj završili na sedmoj, odnosno petoj poziciji i tako se našli na čelu tabele posle prvog vikenda.

“Uspeli da osvojimo mnogo bodova ovog vikenda. Bili smo izuzetno konkurentni na stazi, ne samo kao vozači. U kvalifikacijama smo vozili na limitu, a od ove sezone nisu zanemarivi poeni koji se tako osvajaju. Sada je potrebno da zadržimo ritam koji smo postavili i pokušamo da budemo pametni cele godine, a ovo je sjajan start za to”, rekao je Đirolami.

“Očigledno je da je start bio najvažniji, ali smo Nestor i ja to izveli lagano. U drugoj trci je bilo malo komplikovanije, imali smo problem sa prednjim gumama, pa sam pokušao samo da se nekako dovezem do cilja. Na startu sam jedva izbegao Tašija, mislio sam da ću sigurno udariti u njega, ali sam brzo reagovao i ukočio na vreme”, kazao je Gerijeri.

Druga dva vozača “honde sivik” koje servisira Engstler motorsport Atila Taši i Tijago Monteiro nisu imali ni približno dobar vikend na ulicama Poa.

Taši je imao priliku da ostvari dobar rezultat jer je na inverznom startu krenuo drugi, ali je već u prvoj krivini imao udes sa Norbertom Mihelisom i tako neslavno završio drugi sprint. Uz to je kažnjen pomeranjem za šest mesta na narednoj trci.

“Imao sam ogroman potencijal, i veoma sam razočaran što se sve tako završilo. Bio sam fokusiran na start, ali me je neko snažno udario otpozadi i nisam uspeo da izbegnem incident, samo sam otklizao ka zidu. Auto se kasnije ponašao nepredvidivo, ali sam uspeo da osvojim nešto bodova”, ispričao je Taši.

Monteiro je u obe trke u Francuskoj ušao kao 15, prvu završio na desetom mestu. dok je drugu završio kao 15.

“Sa naše strane garaže nije bilo baš veselo tokom vikenda. Ako niste sto odsto sigurni u setap automobila, teško je izvesti dobre kvalifikacije na tako uzanoj stazi kakva je Po. U prvom sprintu smo probali nešto, što nije baš radilo kako treba i izgubili smo dosta vremena. Za drugu trku smo menjali podešavanja, bilo je bolje, ali daleko od dobrog”, priznao je Monteiro.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*