Đirolami: Učiniću sve što mogu da moj tim osvoji obe WTCR titule

Photo Florent Gooden / DPPI

Uoči odlučujuće WTCR runde na Sepangu, Esteban Gerijeri ima samo jedan cilj: da osvoji vozačku titulu u Svetskom kupu turing automobila.

Trkač iz Buenos Ajresa ove godine je sa Minihovom “hondom” upisao tri pobede i još šest izlazaka na podijum. Priroda šampionata je takva da je njime nemoguće dominirati, ali je Esteban imao odlične karte u rukama sve do azijske turneje, kada je njegova kampanja pokazala znake slabosti.

Zato je 34-godišnji Argentinac sada drugi u generalnom, 8 poena iza lidera serije, a tokom završnog vikenda sezone moguće je uknjižiti još 85 bodova.

Ipak, Gerijeri tvrdi da je već time što se nalazi u kvartetu koji će odlučivati o tituli (a četvorka staje u interval od 28 poena) dobrim delom ispunio svoj početni plan.

“Pre početka sezone, cilj mi je bio da stignem na poslednju rundu u dobroj prilici da osvojim titulu. Kada sam osvojio prvu trku u Maroku, znao sam da je to realna mogućnost. Ekipa je cele godine radila fantastično, dovela me je do ove pozicije i znam da neće žaliti truda u naporima da mi omogući konačnu pobedu”, rekao je Esteban, kome bi eventualna WTCR titula bila i prvi svetski naslov u karijeri.

“Sada su ostale samo tri trke do kraja, a u borbi su samo četiri vozača. Mislim da naše šanse nisu ništa lošije od šansi ostalih. Drugi sam na tabeli, to znači da ću morati da napadam da bih postao šampion, međutim postoje i vozači koji moraju da rizikuju još više! Zato imam osećaj da sam u dobroj situaciji.”

Drugi Mihihov pulen, Nestor Đirolami, osvojio je tri trke u prva tri WTCR vikenda. On je držao i rano vođstvo u vozačkom poretku, a potom padao u formi kako je sezona odmicala, mada je njegova silazna putanja bila dramatičnija od Gerijerijeve.

Bebu nema čime da se pohvali sa azijske turneje. Uoči Malezije, osmi je u vozačkom poretku, ali je uključen u okršaj za konačnu petu poziciju, na koju reflektuje ukupno sedam trkača.

Osim toga, Đirolami će na Sepangu morati da brine i o interesima ekipe i svog ove sezone uspešnijeg kolege.

“Sve je potpuno otvoreno na Sepangu: Esteban se bori za vozačku krunu, a mi ostali za timsku. Posao mi je da učinim šta god mogu da pokušam da pomognem u osvajanju obe. Duh ovog tima bio je neverovatan, i kada smo pobeđivali, i u teškim vremenima. Biće ključno da taj duh održimo i ovog vikenda”, poručio je Đirolami.

“Sepang ima dobru mešavinu sporih i brzih krivina, mislim da će “honda” biti dobra po vremenu kruga. Trkanje noću doneće dodatno interesovanje za trke, a mislim da će one ionako biti uzbudljive. Moramo da damo sve od sebe, a da onda vidimo hoće li to biti dovoljno.”

I Minih motorsport je dugo držao vodeću poziciju u ekipnoj konkurenciji, a zatim je skliznuo do trećeg mesta, sa zaostatkom od 88 poena za vodećim. Ipak, u toj konkurenciji je ostalo nešto prostora za nadu, jer su na Sepangu za raspodelu preostala još 153 ekipna boda.

Da bi tim iz Friderzdorfa napredovao u tom poretku, njegovi piloti moraju da se istaknu već u petak, kada se voze prve i druge kvalifikacije. Maksimalno postignuće u tom segmentu – dve “duple” pol-pozicije – donele bi im 18 bonus poena.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*