Džili grupa imenovala bivšeg RML inženjera za direktora klijentskih TCR programa

Photo Florent Gooden / DPPI

Sportsko odeljenje kineske Džili grupe poverilo je engleskom inženjeru Ronu Hartveltu odgovornost za klijentske TCR sportske programe kuće.

Džili grupa je vlasnik brendova Volvo, Polstar, Džili i Lynk&co, a njeni automobili “lynk&co03” s uspehom nastupaju u Svetskom kupu turing automobila.

Hartvelt je u karijeri jedanaest godina radio za RML, a pet godina za Red bul F1 tim.

U turing svetu bio je šef Ševroletovog WTCC projekta u najslavnijem periodu kuće, onda kada je model “kruz” i u 2.0 atmo i u 1.6 turbo verzijama dominirao globalnom scenom.

Poslednjih godina viđali smo ga u Cijan rejsingu i kao jednog od rukovodilaca Cijan rejsing Lynk&Co tima, osvajača ekipne WTCR titule 2019.

Sada Hartvelt i zvanično radi za kinesku kompaniju, u odseku pod nazivom Džili grupa motorsport.

Šef ovog odeljenja je Aleksandar Murdževski, koji je Englezu poželeo dobrodošlicu i pohvalio ga: “On ima ogroman talenat i iskustvo iz brojnih godina provedenih u vrhunskom automobilskom sportu. Biće ključni igrač u proširenju naših klijentskih TCR programa i u budućim projektima.”

Hartvelt je komentarisao: “Drago mi je što učestvujem u ovoj novoj i uzbudljivoj avanturi. Džili je jedan od najbrže rastućih automobilskih proizvođača na svetu i uzbuđuje me što sam angažovan u njegovom sportskom ogranku.”

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


1 × two =