Englez Luis Kent i njegov porodični tim pozvani u WTCR?

Engleska ekipa Eseks i Kent motorsport nedavno je posredstvom društvenih mreža saopštila da je zajedno sa svojim vozačem Luisom Kentom pozvana da učestvuje u Svetskom kupu turing automobila 2020.

Tim je obećao da će uskoro objaviti više detalja i imena svojih komercijalnih partnera, istakavši da će to biti veliki korak za njihovu malenu trupu.

Ako se rečeno obistini, Eseks i Kent motorsport biće jedini engleski tim u Svetskom kupu turing automobila, a 20-godišnji Kent najmlađi vozač u seriji.

Oni bi WTCR scenu obogatili još jednim “hjundaijem i30 N TCR”, s kojim su se 2018. takmičili u TCR UK, a 2019. u TCR klasi Turing trofeja.

Naš cenjeni mađarski kolega Andraš Lantoš pozabavio se prošlošću Eseks i Kent motorsporta i otkrio je da je posredi tipična, šarmantna ostrvska porodična postava, koja odlično pokazuje kakva duboka strast pokreće automobilski sport u Britaniji.

Ključna ličnost u istoriji ekipe bio je Ken Klil, pradeda Luisa Kenta. U kontakt s auto-sportom došao je 1959. zahvaljujući američkim vojnicima iz obližnje baze, koji su se u slobodno vreme trkali u kartinzima. Klilu se to toliko svidelo da je izradio jedan karting za svog sina Dejvida, a ovaj je postizao pristojne rezultate na lokalnim trkama.

Ipak, svet ozbiljnih karting takmičenja bio je preskup za porodicu, ona je osnovala firmu Eseks karoserije i bavila se prepravkama komercijalnih vozila. Težište posla bila je izrada vozila za prevoz konja, motorhoumova i transportera trkačkih automobila prema željama klijenata.

Tako su Klilovi 1990. ponovo dospeli do auto-sporta. Dejvidova starija ćerka udala se za Vorena Kenta, koji je i sam učestvovao u automobilskim takmičenjima. On je obojicu svojih sinova, starijeg Luisa i mlađeg Bredlija zarazio svojom strašću i usmerio ih je ka kartingu, u kom su od nacionalnog, preko evropskog, stigli i do svetskog kupa.

Film premotavamo na 2015: Luis Kent seda u svoj prvi automobil i kao debitant završava šesti u Fijesta junior šampionatu. U seniorskoj konkurenciji istog prvenstva 2017. osvaja jednu trku i drugi je u generalnom. Od sledeće godine vozi TCR UK u “hjundaiju”: u 2018. je ukupno peti sa dva podijuma iz 14 trka, dok 2019. postaje vicešampion u klasi, sa 3 pobede, 6 podijuma i 8 najbržih krugova u 13 startova.

Kent se prošle godine okušao i u TCR prvenstvu Evrope i internacionalnu konkurenciju upoznao je na Spa-Frankoršampu.

Priča je možda zabavna, ali je takmičarska biografija relativno tanka za ono što WTCR treba da bude i što je i 2018. i 2019. sa “supergridom” zaista i bio. Ipak, ovo su izuzetna vremena bez presedana i Kentov dolazak u šampionat sada i ne bi predstavljao toliko vanserijsko čudo.

Eurosport je uz saglasnost FIA turing komisije i FIA dopustio WTCR učešće i timovima s jednim automobilom. Sudeći po ovome čime se pohvalio Eseks i Kent, izgleda da organizator pojedine ekipe i poziva u šampionat kako bi obezbedio što duže startne rešetke.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


5 × 2 =