Erlaher: Fokusiran sam i spreman na sve kako bih osvojio titulu

Četvorostruki prvak sveta Ivan Miler osvojio je poslednju pol-poziciju ove sezone na autodromu Soči u Rusiji.

“Napravio sam fantastičan krug i cele kvalifikacije su bile sjajne. U dobroj sam poziciji da osvojim mnogo poena za ekipu, ali se nadam da ćemo svi zajedno uspeti da obezbedimo titulu Janu”, rekao je Miler posle kvalifikacija.

Osim što će u dve trki startovati sa pete i šeste pozicije, Erlaher je iz kvalifikacija izvukao i jedan bod, pa sada beži Fervišu 27, a Gerijeriju 38 poena, a na raspolaganju je još 50 bodova.

“U dobroj smo poziciji u trkama, a to je bio glavni cilj. Najbolji krug sam odvezao u Q2, ali se on, nažalost, ne boduje. Fokusiran sam i spreman na sve u sutrašnjim trkama kako bih osvojio titulu”, prokomentarisao branilac titule it 2020.

Santjagu Urutiji je za 0,165 sekunde izmaklo najbolje startno mesto za prvi sprint, pa će u obe trke uči kao 11.

“U Q1 sam bio brz, ali sam izgubio brzinu u Q2. Mesto 11. nije ono gde sam želeo da budem. Izgleda da će sutra biti kiša, pa svašta možemo da očekujemo”, frustriran je bio Urugvajac.

Ted Bjerk je najlošije prošao od četverca švedske ekipe, iako je tokom treninga pokazao tempo, on će u obe trke startovati kao 18.

“Zaista sam daleko u poretku. Imao sam određenih problema sa automobilom, moraćemo to da analiziramo. Sutra nas čekaju dve teške trke, ali je, kao i uvek u finalu, sve moguće”, dodao je Bjerk.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*