Erlaher: Očekivao sam pet poena, osvojio sam 20, ali uopšte nisam zadovoljan

Sa maksimalnom težinom od 1.365 kilograma i klirensom od 90 milimetara dodeljenim “lynk&co03” automobilima, Cijan rejsing je očekivao da će se namučiti na WTCR vikendu u Slovačkoj, ali je njegov pulen Jan Erlaher i dalje vodeći u vozačkom, a ekipa u timskom plasmanu serije.

U kvalifikacijama je Santjago Urutija bio najbrži vozač kinesko-švedske postave, prošao je u Q2 rundu i zabeležio osmo vreme.

Ivan Miler i Erlaher zaglavili su se već u Q1, na pozicijama 14 i 15, dok je Bjerk bio najsporiji u timu i zauzeo je pretposlednju, 21. poziciju u kvalifikacijama.

U trkama je najbolji posao napravio Erlaher, u sva tri starta je osvajao bodove kao deveti, osmi i jedanaesti.

“Za nas su uslovi ovog vikenda bili veoma teški. Očekivali smo da ćemo osvojiti četiri ili pet poena, a na kraju smo osvojili 20! Međutim, ja uopšte nisam zadovoljan ovim vikendom i moramo da se potrudimo da se dalje poboljšamo uoči sledećeg”, kazao je 24-godišnjak iz Miluza.

Osim što je prikazao već poslovičnu brzinu, Urutija se ponovo prečesto nalazio u incidentnim duelima i vikend je završio sa samo 12 poena, iako mu je početna pozicija bila bolja nego ijednom od ostalih Cijanovih vozača. Najbolji rezultat postigao je u trci 3, u kojoj je klasifikovan kao osmi.

“Bilo je mnogo incidenata, ali sam bar u trećoj trci najzad mogao da se trkam a da me niko ne udari. Vikend je bio težak za tim, ali ćemo se potruditi da se vratimo u igru. I dalje smo na vrhu tabela”, ispričao je Urugvajac.

Miler je u Slovačkoj osvojo 14 poena, a najbolji pojedinačni plasman bilo mu je deveto mesto u trci 2.

“Sve moje trke bile su slične s aspekta performansi i rezultata”, izjavio je Miler. “Imali smo veliki problem s prednjom osovinom automobila, moramo sve da analiziramo kako bismo razumeli šta se tu dešava.”

Bjerk je na trećem WTCR vikendu upisao tri boda. Njegovoj kampanji, zakomplikovanoj tehničkim nevoljama, nije pomogla ni eksperimentalna strategija u trci 1, u kojoj je startovao na gumama za kišu, pa prešao na slikove.

Šveđanin se već okrenuo Hungaroringu: “Imao sam problem s motorom i startovao sam iz poslednjeg reda, to moramo da razrešimo pre sledećih trka. Odatle nisam mogao mnogo da uradim i mentalno sam već na sledećem takmičarskom vikendu.”

Erlaher na čelu tabele ima 113 poena, 21 bod više od prvog pratioca Toma Koronela. Miler je šesti, Bjerk deveti, a Urutija je na dvanaestom mestu u generalnom.

Iduća WTCR runda vozi se na Hungaroringu već 17. i 18. oktobra.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*