Erlaher: Pokušao sam da odvezem sve tri trke na najbezbedniji mogući način

Foto: Daniel Ahlgren

Posle teškog vikenda u Slovačkoj automobil “lynk&co” ekipe Cijan rejsing dobio je težinski popust za Mađarsku, a klirens je spušten za 10 milimetara.

Rezultati sa Hungaroringa su bili značajno bolji, a posle jedne pobede i jednog podijuma Jan Erlaher je i dalje vodeći u generalnom plasmanu.

On sada ima 169 poena, 22 više od prvog pratioca Estebana Gerijerija.

“Pobeda i podijum uz mnoštvo osvojenih poena su ono čime mogu da budem zadovoljan. Znali smo da ovo neće biti naš vikend, pa mislim da je ovaj rezultat zaista značajan”, rekao je mladi Francuz.

“Kad sam video po kojim standardima se vozi u srednjem delu startne reštke, jasno je da su trke bile rat! Ono što sam ja pokušao je da odvezem sve tri trke na najbezbedniji mogući način. Na drugom treningu smo bili u zaostatku od pola sekunde, ali smo se vratili u igru sa podijumima. Nastavićemo da idemo u tom pravcu”, dodao je on.

Ivan Miler je imao očigledan zadatak da učini sve kako bi Erlaher bio plasiran što je bolje moguće, a drugu trku je završio na drugom stepeniku podijuma.

“Ceo tim je napravio odličan rezultat uz mnogo napora koji smo svi uložili. Žestoko sam se borio, a to je ono što nam je potrebno u narednim trkama”, rekao je Miler.

“U drugoj trci sam brinuo zbog “alfe” koja je mnogo lakša od nas. Dao sam dosta prostora Janu, za slučaj da me Verne pretekne. Između ostalog, brinuo sam i o prednjim gumama, a da sam prišao bliže bio bih u prljavom vazduhu što dovodi do podupravljanja. Opcija da ga preteknem nije bila u planu”.

Posle nekoliko bledih izdanja, Santjago Urutija je konačno “proradio” i to na stazi na kojoj nikada ranije nije vozio. Četvrto mesto u drugoj trci najbolji je rezultat koji je postigao otkako vozi WTCR.

“U zadnjem sprintu sam imao gumidefekt, ali u druge dve sam bio veoma zadovoljan tempom koji sam imao i performansama automobila. Zajednički smo osvojili mnogo bodova, a to je najvažnije”, kazao je Urugvajac.

Ted Bjerk je zbog loših kvalifikacija imao pune ruke posla boreći se da sa začelja kolone stigne do poena.

“Veoma je teško kad startuje sa zadnjeg dela startne rešetke. Za mene ovo nije bio dobar vikend, ali ću nastaviti da se borim do samog kraja”, dodao je Bjerk.

Ekipa Cijan rejsing i dalje vodi u poretku konstruktora sa 283 boda, što je 30 više od Minih motorsporta.

Sledeći trkački vikend planiran je za 1. novembar na Motorlandu Aragon u Španiji.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*