Erlaher: Samo smo obavili bolji posao od ostalih timova tokom celog vikenda

Fantastičan nastup Lynk&Co Cijan rejsinga na otvaranju sezone Svetskog kupa turing automobila ogleda se u četiri podijuma u dve trke.

Jan Erlaher trijumfovao je u drugom sprintu, ispred Ivana Milera i Santjaga Urutije, dok je Ted Bjerk bio drugi u trci 1.

Dobre kvalifikacije dovele su Erlahera i u vođstvo u generalnom plasmanu, sa sedam poena prednosti ispred Nestora Đirolamija, a dve ekipe koje servisiraju “lynk&co03” vode i u poretku konstruktora.

“Veoma sam srećan što sam uspeo da prvi put pobedim sa ekipom Cijan i što sam lider serije. Samo smo obavili bolji posao od ostalih timova tokom celog vikenda. Imao sam sjajan tempo u trci. Lep je osećaj dati timu rezultat koji je nagrada za sav njihov naporan rad pred sezonu”, rekao je Erlaher.

Bjerk je imao podeljena osećanja posle Zoldera. U prvoj trci je bio na podijumu, dok je u drugoj bio žrtva incidenta i morao je da odustane.

“O drugoj trci nemam šta da kažem. Bio sam gurnut u gume i morao sam da odustanem. Ali u prvom sprintu je sve išlo dobro, popeo sam se na podijum. Drago mi je što su moje timske kolege napravile tako dobar rezultat, to je veoma obećavajuće za trke koje nam predstoje”, kazao je Šveđanin.

Naizgled nemotivisani Miler ipak se radovao kad se popeo na podijum, posle osmog mesta u trci 1.

“Ovo drugo mesto je meni kao pobeda. Fantastično je deliti podijum sa Janom i Santjagom u našem prvom 1-2-3 rezultatu. I dalje imamo mnogo posla da unapredimo trkački tempo, ali ovo je zaista dobar start sezone”, primetio je Miler.

Novajlija u redovima švedske ekipe Santjago Urutija opravdao je poverenje koje mu je dato.

“Veoma sam radostan što sam uspeo da se popnem na podijum na svom debiju u WTCR. Pokazali smo da smo snažan tim celog vikenda. Moramo tako i da nastavimo, jer nam predstoji teška i intenzivna sezona”, dodao je Urutija.

Sledeći trkački vikend WTCR planiran je za Nirburgring Nordšlajfe za dve nedelje.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*