Erlaher trijumfovao u trci 2, na podijumu Miler i Verne

Pilot Cijan rejsinga i vodeći u generalnom plasmanu Svetskog kupa turing automobila Jan Erlaher pobednik je druge trke na Hungaroringu.

On je startovao sa druge pozicije iza Bencea Boldiža i ispred Ivana Milera, a posle prve krivine Miler je izbio na vodeću poziciju, dok je Erlaher bio drugi.

U drugom sektoru Đirolami je udario u Askonu, koji je u tom trenutku bio četvrtoplasirani, što je oba pilota ozbacilo iz trke, a Miler je prepustio vođstvo sestriću, dok je Verne bio treći.

Urutija je držao priključak za vodećima, dok je incident napravio veliku razliku između njega i petoplasiranog Bertona.

Verne je nekoliko krugova pritiskao Milera, ali nije imao rešenje za četvorostrukog prvaka sveta, dok je Erlaher napravio prednost od skoro četiri sekunde.

Na polovini dostance uzbudljiva bitka vodila oko 12. mesta. Tarkvini je obišao Koronela uz kontakt, zatim se dao u poteru za Komtom, a ispred svih je vozio Enstler, koji je imao problem sa zadnjim levim točkom. Mladog Nemca su obišli i Tarkvini i Komt, a nešto kasnije se na njega ustremio i Koronel.

Engstler je počeo da menja putanje i kontakt sa Koronelom je bio neminovan. Ipak, sudije su odlučile da je Holanđanin kriv za incident, pa je pilot !audija” morao da prođe kroz boks, pa je trku završio kao 19.

Kad je Engstlerov “hjundai” završio u zidu, na stazu je izašlo sogurnosno vozilo, a sprint je produžen za dva kruga.

Situacija na vrhu se nije promenila ni posle restarta, Urutija je držao četvrtu poziciju, a Bertonovo peto mesto je u finišu bilo ugroženo, ali je Mihelis ipak kroz cilj prošao kao šesti.

Boldiž je poslednja tri kruga odoleo Gerijeriju, kojeg je nešto ranije propustio Taši. Iako je Mađar očigledno zadržavao kolonu, uspeo je da se održi na sedmoj poziciji.

Gerijeri je kroz cilj prošao osmi, ispred Tašija, Monteira, Tarkvinija, Magnusa, Bjerka, Komta i Filipija.

Kako je Filipi gostujući vozač, i ne može da osvaja bodove, poslednji poen pripao je Niku Gruberu, kome je ovo bila tek druga trka u WTCR.

Posle druge trke u generalnom plasmanu i dalje vodi Erlaher, koji sada ima 40 poena više od Gerijerija, a na treće mesto je izbio Miler.

Treća trka mađarske WTCR runde na programu je od 16.30.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*