Erlaher: Zbog činjenice da sam prošao Farfusa osećam se kao pobednik

Vozač Cijan rejsinga Jan Erlaher najbolje je iskoristio “džoker krug” na ulicama Vila Reala i upisao svoj četvrti WTCR podijum ove godine, osvojivši drugo mesto.

On je startovao treći, iza pilota “hjundaija” Augusta Farfusa, ali je kasnije ušao na duži deo staze i tako nadmudrio protivnike.

“Nije to bila pobeda, ali zbog činjenice da sam prošao Farfusa osećam se kao pobednik. Držao me je iza sebe na startu trke, pa sam mogao da sačuvam gume. Ubrzao sam posle njegovog ulaska u “džoker krug” svom snagom i to se isplatilo. Veoma sam zadovoljan rezultatom, tim mi je dao odličan auto i osvojoli smo bitne bodove za šampionat”, rekao je Erlaher, koji je juče napunio 23 godine.

Njegov timski kolega Ted Bjerk, koji je i dalje treći u generalnom plasmanu, startovao je deveti, a krzo cilj je prošao kao osmi, ispred Ivana Milera.

“Imao sam bolju putanju od nekih konkurenata na stazi, ali je na Vila Realu zaista teško preticati. Osvojio sam nešto poena i nastaviću da se trudim. Ono što treba da uradimo sutra u kvalifikacijama i u još dve trke je veoma važno”, prokomentarisao je WTCC šampion iz 2017.

“Bio sam u prilici da nadoknadim nekoliko pozicija, ali snisam očekivao značajniji napredak s obzirom na startno mesto. Moramo da popravimo ono što nije valjalo danas i budemo bolji sutra”, dodao je Miler.

Endi Priol je jedan od trkača koji nikad ranije nije vozio na Vila Realu, a sa 15. startne pozicije je stigao do 12.

“Trka je bila dobra, nadoknadio sam nekoliko pozicija. Zadovoljan sam što sam doprineo poboljšanju perfomansi moje ekipe”, rekao je Priol.

Inače, osim podijuma, Erlaher je oborio i rekord staze, a nadoknadio je i četiri mesta u generalnom plasmanu, pa je sada osmi.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


nineteen − 11 =