Erlaheru trijumf na Ningbou i vođstvo u eWTCR, Mihelisu prva pobeda

Vozač Cijan rejsinga Jan Erlaher pobednik je prve trke trećeg virtuelnog vikenda Svetskog kupa turing automobila, dok je drugi sprint na stazi Ningbo pripao Norbertu Mihelisu.

Erlaher je osvojio pol-poziciju i bez ikakvih problema vodio trku od starta do cilja, na isti način kako je to učinio i prošlog vikenda na virtuelnom Slovakija ringu.

Drugi je kroz cilj prošao Nestor Đirolami u Mihihovoj “hondi”, a treći je bio Mikel Askona u “kupri”.

Iza njihovih leđa vodila se žestoka borba između Estebana Gerijerija, Nilsa Langefelda i Atile Tašija, ali niko do njih nije uspeo ni da se primakne podijumu.

Drugu trku je sa najboljeg startnog mesta krenuo Orelijen Komt u “pežou”, koji je odolevao napadima više od pola distance. I kad ga je pretekao, Mihelis nije uspeo da mu odmakne, pa je trku zavrđio samo šest desetinki ispred Komta.

Poslednji stepenik podijuma osvojio je Mato Homola, dok su iza njega trku završili Taši i Langefeld.

Erlaheru je šesto mesto u drugom sprintu u Kini bilo dovoljno da preuzme vođstvo u eWTCR, a njega je osvojio sjajnim manevrom i preticanjem Gerijerija i Askonu u poslednjem krugu.

Mladi Francuz je u generalnom plasmanu sakupio 129 poena, šest više od Mihelisa koji je novi drugoplasirani i osam više od trećeg Gerijerija.

Virtuelni Makau je sledeća stanica ovog takmičnja, a na najtežoj stazi na svetu voziće se 12. jula.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


3 × 1 =