Eurosport, FIA i WSC grupa produžili ugovor za WTCR na još tri godine

Eurosport, FIA i vlasnik TCR koncepta WSC potpisali su novi ugovor o saradnji na projektu Svetski kup turing automobila na još tri godine.

Eurosport će nastaviti sa promocijom ove serije i u 2023, 2024. i 2025. godini, a sve tri strane su izrazile zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom koja traje od 2018.

WSC je dao licencu na TCR tehničke regulative na još tri godine, a zajednički cilj je da timovima i trkačkim odeljenjima i kupcima obezbede stabilnu i proverene platformu na duži rok. Osim toga, želja organizatora je da WTCR i dalje ostane pristupačan.

Uprkos situacijom sa koronavirusom, posvećenost svih strana obnovljenog ugovora i dalje je na visokom nivou, uz pokušaj maksimalnog smanjenja troškova za kupce, ekipe, dobavljače, komercijalne partnere i promotere. Oni smatraju da je WTCR ovim ugovor ojačan i da će biti još snažniji kad pandemija prođe.

Predstojeća WTCR sezona, koja počinje u junu na Nirburgring-Nordšlajfeu, biće kvalitetna, sa vrhinskim vozačima, učešćem timova na najvišem nivou na nekim od najboljih staza na svetu, uz rast broja emitera.

“Neprekidno radimo na tome da održimo nivo WTCR, uz veoma konstruktivnu saradnju sa FIA i kvalitetnu globalnu promociju. Osiguravši produžetak ugovora, čak i tokom ovog perioda bez presedana koji svi proživljavamo, pokazali smo posvećenost i pružili potrebnu stabilnost svim interesnim stranama. Trudićemo se da WTCR postane ekološki održiviji u narednih pet godina. Sa Eursportom, koji promoviše i nove trke električnih automobila, nameće se poruka da ovo nije zatvaranje jednog poglavlja i otvaranja drugog, već da dugoročno ulažemo u sve naše aktivnosti”, ispričao je Fransoar Ribeiro, promoter serije.

“Veoma smo zadovoljni što ćemo nastaviti saradnju sa Eurosportom, koja će pružiti najbolje moguće mtrkanje. Zadovoljni smo što smo deo alijanse koja je počela 2005. godine i nema nameru da uspori, već samo ubrza”, dodao je Alan Gov, šef FIA turing komisije.
Na kraju se oglasio i Marčelo Loti, tvorac TCR koncepta i vlasnik WSC geupe: “TCR uspeh je u piramidi TCR kategorija krunisan takmičenjem kakvo je WTCR. Veoma sam zadovoljan što će tako biti i naredne tri godine”.